LÅNGA backintervaller

Gjorde ett litet byte i träningsprogrammet och körde backintervaller igår (3/4). Såg att Lundegårds gäng skulle köra backe och tänkte att det alltid är trevligt med sällskap. Det slutade dock med att jag och Anders Eriksson körde en eget backpass.

Vi körde 10 stycken intervaller på sannabacken i Våxnässkogen. Vi körde backen upp och sen fortsatte vi att jogga backen ner på andra sidan och ta den sidan upp. På så sett blev det varannan backe upp. Backen på de ojämna intervallerna var cirka 480 meter och bitvis ganska brant. Medans backen på de jämna intervallerna var cirka 550 meter och inte lika brant och jämnare.

Det kändes ganska bra, även om det var svårt att få samma syra som man får på lite kortare och brantare intervaller. När backen var så lång blev också vilan automatiskt mycket längre och man kände sig väldigt utvilad i början när man kom ner igen, men det blev betydligt mycket jobbigare efter ett tag.

Mina tider på intervallerna:       1       2       3       4       5
Norra backen (ca480m):         1.36  1.38  1.35  1.37  1.34 
Södra backen (ca550m):         1.47  1.48  1.47  1.46  1.43

Bra backe med mycket mängd (totalt:17.5km), men nu när tävlingssäsongen är igång vill jag nog köra en lite kortare backe nästa gång, så man kan trycka på lite mer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0