Reultat Persmilen - Nytt pers

Persmilen levde upp till sin namn. Det blev ett nytt pers på milen med 32.42, en putsning på gamla perset med 35 sekunder. Även Anton slog sitt pers 35.43 och Hampus nya pers är 36.29. Så vi var ett nöjt gäng som lämnade Uddevalla.

Stog i inbjudan att loppet skulle vara "special designat" för att springa snabbt på, så vi väntade oss en helt flack bana. Men efter 3.5 kilometer var det två backar och den andra rätt så seg. Det var en varvbana på 5 kilometer så vi kom där 2 gånger. Men om man ser till hela banan var det absolut en lätt bana. Temperaturen var optimal (runt 8-10 grader) och kom någon regndroppe precis före start men var uppehåll under loppet. Om man ska klaga lite var vinden väldigt konstig, lätt motvind när man skulle bort och kändes som det fortfarande var motvind när man vände. Andra deltagare nämnde också det, väldigt konstigt. Men vi löpare är väldigt kräsna.

Efter startskott blev vi snabbt en liten klunga på tre stycken. Peter Gross (som vann TIF-terrängen), Hallvard Nilsen (Vann Konsvinger minimarathon (4.2km) före mig i somras) och jag. Efter en snabb första kilometer började Peter glida ifrån ganska klart. Jag och Hallvard hängde ihop till varvningen, men sedan började jag få en liten lucka bak till honom. Varvade 5 kilometer på strax under 16 minuter, perset på på 5 kilometer är 16.01. Så det gick väldigt fort. Började få slita väldigt mycket efter varvningen och det började krampa lite i vaderna. Med ordentlig syra i benen orkade jag ändå hålla tempot hyggligt och även andra platsen. Sista backen innan mål kändes riktigt hemsk! Riktigt skönt att få lägga sig i gräset och vila efter målgång.

Målet var att persa och det lyckades klart!

Är väldigt nöjd med tiden, samtidigt känns det som det kan gå betydligt snabbare med ett jämnare lopp. Framför allt en lugnare första kilometer (3 blankt). Sen är det väl inga kilometer som sticker ut jätte mycket, syns kanske lite var backarna och motvinden var.