Tips för att hålla sig frisk (del 2/2)

# Undvik dörrhandtag - Dörrhandtag, knappar med mera på allmänna platser kan man garantera är fulla med bakterier. Så undvik att ta på utsatta områden och tvätta/sprita händerna ofta om du är på sådana ställen. Ett tips kan vara att kavla ner tröjan över händerna om du måste öppna ett dörrhandtag eller dylikt.

# Duscha snabbt efter träning - När man är svettig och blöt efter träning är det viktigt att man snabbt duschar efteråt. För man blir snabbt kall när man slutat träna när man sitter kvar i träningskläderna och då är det stor risk att det blir någon förkylning om man inte blir varm igen. Extra viktigt såklart om man sprungit i regnet. Så länge man håller igen är det igen fara, men det är när man slutat springa som det är bråttom på med torrt igen.

# Inte rädd att vila - För många löpare kan det svåraste vara att vila, men det är extremt viktigt i långa loppet. Skador och sjukdomar är ofta kroppens sätt att säga ifrån att det blivit för mycket träning. Så om det känns som det är någon sjukdom eller skada på gång var inte rädd att ta en vilodag, även om det inte stog på träningsprogrammet. Det är något jag står för, men önskar att jag var betydligt bättre på att känna kroppens signaler.

# Mun & ögon - För att man ska bli sjuk måste infektionen bryta ut någonstans. Vanligt är att det bryter ut genom munnen eller ögon. Så tänk på att inte "peta" i munen eller klia i ögon med fingrarna.

# Kost - Att äta mycket och bra mat är väldigt viktigt för att hålla sig frisk. Kosttillskott kan vara att rekommendera om man inte får i sig tillräckligt av något viktigt. Återkommer med ett eget inlägg om kost. För det är super viktigt när man tränar.

 

Mivitotal Flex, hemligheten till att vara frisk? Sedan jag började dricka Mivitotal för drygt tre år sedan har jag inte varit sjuk många dagar. Kan absolut räkna sjukdagarna på fingrarna, nästan på en hand. Äter även Omega-3.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0