Pers 8.52

Gårdagens 3000 meters lopp på Karlstad GP gick helt okej. Blev Pers med 6 sekunder och en fjärde plats i C-heatet. Hade hoppats på lite snabbare men får vara nöjd att jag persade. Nya perset lyder 8.52.35

Var riktigt bra förhållanden att springa igår, mulet och vindstilla. Vi hade även en hare i vårat som skulle dra på 69 varv. Starten gick och det blev en rad av löpare direkt. Kom in bra i klungan och placera mig runt 5:e plats. Varven rullade på jämnt och bra i början. Passerade första kilometern på 2.53, helt enligt planen. Benen kändes ganska bra, så hade förhoppning att orka hela vägen in i mål. Började dock bli väldigt trött med 3 varv (1200meter) kvar. Passerade andra kilometern på 5.49 (2.56). Fick släppa dom fyra i täten samtidigt som jag även fick en lucka bakom mig. Fick verkligen kriga nu och det gällde bara att hålla tempot någorlunda nu. Kom ändå ikapp en av löparna från tätklungan på sista varvet, men dom tre i tätten fanns det inget att göra med. Sista kilometer gick på 3.03 och det är tyvärr lite för sakta. Riktigt trött efter målgång och låg kvar länge i gräset. Hade ändå gett absolut allt som fanns i kroppen för dagen.

Lars Lundegård tog lite varvtider under loppet och då syns det tydligt att jag hade det lite tungt sista kilometern :
Total Time :  08:52.091
Current lap:  00:35.373