Smygstart på säsong 2012

Efter att ha grundtränat sen oktober börjar äntligen tävlingssäsongen närma sig. Har haft en väldigt bra grundträningsperiod och har kunnat träna på riktigt bra. Så det ska bli riktigt kul att börja tävla igen.

Imorn är det dax för det första testloppet utomhus för säsongen. Det är ett 4 km terränglopp på elljusspår/grusvägar i våxnässkogen. Det ska tydligen vara en riktigt tuff avslutning med några sega backar, så får hoppas att backträningen gett resultat. Annars är det TIF-terrängen nästa helg som är den riktiga säsongspremiären. 

Formen känns förvånansvärt bra med tanke på hur mycket träning det har blivit den senaste tiden. Så hoppas på riktigt bra fart imorn. Svårt att veta hur fort det kan gå med tanke på att jag inte riktigt vet hur banan ser ut och inte sprungit den.

Mål med testloppet: 
Ett testlopp är ett testlopp, så det är full fart som gäller från början. Hoppas att benen känns bra och det är bra tryck hela vägen. 4km är en distans som man sällan springer och terränglopp kan variera mycket. Men kommer att försöka öppna i 3.10 tempo och försöka hålla till backarna på slutet iaf och då är det bara att ge allt sista biten. Förhoppningsvis ska det kunna gå under 13 min om banan är precis 4km.


A4:orna får äran att springa imorn





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0