Vinst i regnet i Säffle

Regnet öste ner under uppvärmingen inför loppet. Dock gjorde det absolut ingenting. Tror aldrig jag har känt mig så avslappnad inför ett lopp förut. Visst det var inget viktigt lopp, men det brukar finnas en gnutta nervositet i kroppen ändå. Det gör det i alla fall inför de flesta intervallpass. Tog det som ett positivt tecken och tyckte det skulle bli kul att springa.
 
Hade tänkt att jag skulle öppna loppet ganska försiktigt, men det var andra i loppet som ville ha fart från början. Högre fart för vissa än dom skulle klara av visade det sig. I början var Tomas från Spring Åmål ganska offensiv och det blev en klunga med han, jag, Simon Sveder och Anders Eriksson direkt. Dock efter en dryg kilometer tog jag och Simon över taktpinnen. Simon var förvånansvärt pigg idag och drog bitvis ganska hårt. Efter lite trapplöpning rundade vi torget och vände neråt. Försökte trycka på lite nerför på banans lättaste parti. Tyckte att dom hade lite svårt att följa, men när vi kom till varvningen vid 5 km var det Simon som återtog täten och drog hårt. Varvade på 16.15 ungefär. Tomas och Anders hade släppt. Det var hårt tempo en dryg kilometer till innan Simon tappade lite fart och jag gick upp och drog igen. Fick en lucka ganska omgående. Passerade för andra gången den knixiga träbron som var extremt hal. Kunde inte annat än att fegspringa där. När jag tagit trapporna för andra gången började jag bli lite trött, dock märkte jag på torget att luckan börja bli ganska stor och jag borde absolut hålla undan under de sista kilometrarna. Då det var en varvbana började vi varva folk ganska tidigt och man fick verkligen springa långa omvägar bitvis för att komma fram.Antar att det var extra känsligt för mig som låg först, då det inte var beredda på att det kom löpare som varvar dom. Dock blev banan breddare på slutet och det var nu lättare att springa som man ville och kändes väldigt bra sista kilometern. Kom i mål på tiden 33:12. Simon uppskattningsvis 25 sekunder efter och Anders ungefär lika mycket till.
 
Får vara nöjd med dagen. Hade hoppats på en tid under 33 minuter, men det är tufft på den här knixiga banan med mycket varvningar. Regnet hjälpte heller inte till och det var lerigt och halt på sina ställen. 
 
Bilder och resultat kommer

Kommentarer
Postat av: Ingela

Tjoho vad du är bra 👏 Stort Grattis 👏😊

2015-05-30 @ 18:06:17
Postat av: Tomas

Bra sprunget, och väl disponerat!
Jo det var kanske offensivt öppnat, men hade siktet på låga 33, så första 5km på ca 16:30 var ju helt enligt plan. Tyvärr dog benen strax efter varvningen så andra halvan gick typ 1:20 minuter långsammare. Skyller på GBGVarvet-baksmälla och på alla Säffles tempoväxlingar (tvära kurvor på lerig gräsmatta)...orkade inte till slut.
Men men, det är i Karlstad det ska gå fort och dit är det fortfarande lite tid kvar.
Lycka till!

Svar: Tack och bra sprunget själv! Håller med om att det är i Karlstad det ska gå fort!!
André Rangelind

2015-06-01 @ 16:38:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0