Snabbare än blixten! NJA!

Har börjat min kortare viloperiod. Eller har blivit några annorlunda pass den här veckan, gäller att passa på när man kan. Var med Elin och drog några lätta intervaller på Måndag. Igår körde vi avslutning för löpningen och det blev lite löpning då också även om jag inte vill gå in på detaljer exakt det var. Huvudsaken var att jag vann.
 
Idag hängde jag med den yngre löpgruppen och testade ett 200 meterslopp. Bara att inse att jag inte är någon fartraket. Tiden blev 25.97. Kan jämföras med Benjamins 23.50 för några dagar sedan. Ska väl tillägga att det var motvind idag, men det är ändå inget att skryta med. Samtidigt som det inte är någon katastrof. Avslutar jag sista 200 metrarna på 26 sekunder på 5000 meter ligger jag bra till.
 
Imorgon blir det att ta upp fotbollskarriären för en dag. Blir en sväng till Ulvsby och träna med deras division 7 lag. Ska bli trevligt, även om jag inte tror att bollsinnet är på topp.
 
 
Idag testade jag att vara Bolt. Imorgon blir det att vara Zlatan istället!

Summering mål 2012

I Slutet av Februari satte jag upp mål med säsongen 2012. Nu räknar att säsongen är slut, även om det kommer att bli några tävlingar i höst under grundträningen.  
 
Här är målen jag satte upp innan säsongen (utan inbördes ordning) samt en kommentar om hur det gick
 
Vara skadefri - Har ett långsiktig mål med löpningen och vill vara som bäst om 5-10 år, det tar tid att bli en riktigt bra löpare
Lyckades! Egentligen det viktigaste målet långsiktigt sett. Har inte varit skadad på hela säsongen och inte haft många sjukdager.

Terrräng-SM - Komma topp 10 på Terräng-SM i Linköpning
Misslyckades! Gick inte riktigt utan det blev en 12:e plats i M22. Ändå riktigt nöjd med loppet. Klart mycket bättre än förra året även om det blev samma placering. Sprang dessutom 4 km i seniorklassen dagen innan.

Student-SM 10km - Ta en medalj, Student-SM går i samband med tävlingen Milspåret i Stockholm
Lyckades! Kan inte säga att jag är supernöjd med silvret, men lyckades ändå med mitt mål.

5000 meter - Vill ner mot 15:30 och göra mitt bästa lopp på JSM
Lyckades! Började säsongen med ett pers på 16.01 och slutade säsongen med 15.18 som pers. Har dessutom varit under 15.30 tre gånger under säsongen. Gjorde 15.18 loppet på just JSM.

Milen - Målet är att springa ner mot 32:30 och göra ett riktigt bra lopp på Karlstad Stadslopp
Nja! Har inte gett milen så många chanser, blev tyvärr inget banlopp på distansen. Gjorde ändå 32.42 tidigt på säsongen i Uddevalla på ett stadslopp. Lyckades absolut inte med att göra ett bra Karlstad Stadslopp, betydligt sämre än året innan. 33.31 och utanför topp 10.

Halvmarathon - Målet är att springa en riktigt snabb halvmara på hösten och göra under 1.12, som är lika med SM-gränsen för halvmara och marathon
Uteblev! Tyvärr blev det aldrig något halvmarathon. Har fokuserat mycket på banlöpningen.

DM - Målet är att vinna 3 DM-Guld (Korta-,långa terräng & 5000m), Även 10000m om jag springer det
På gång! Vann korta terräng-DM och DM- 5000. Sprang aldrig 10000 och Långa Terräng-DM är nästa vecka. Vilar mig i form till det.

Borejoggen Vinst. Efter jag sprungit Borejoggen första gången 2006 (Som för övrigt var min första tävling) var drömmen att någon gång vinna den. Efter fjol årets 2:a plats inser jag dock att det bara är ett litet farthinder mot större tävlingar. Men jag ska inte säga för mycket, vet att det är många bra löpare med så det krävs hård träning för att det ska lyckas!
Misslyckades! En av väldigt få sjukdagar kom då. Sprang ändå och gjorde det så bra som man springer när man är sjuk. Alltså riktigt dåligt.

Lidingöloppet - Målet är att klå fjol årets 10:plats på 15km och även springa bra på 30km (ca 2 tim senare)
29 September! Har grundtränat några veckor då, men känns ändå som ett väldigt realistiskt mål att klara. Blir dock enbart ett lopp, 15 km i M22.
 
 
Lyckades med mina två viktigaste mål. Vara skadefri och putsa 5000 meter perset rejält. Blev även pers på de flesta andra distanserna, 1500,3000,10000 och 2000 hinder. Sen hade jag hoppats att hinna springa lite längre lopp som 10000 på bana och ett halvmarathon. Tyvärr blev det inte så. Ändå riktigt nöjd med säsongen och har egentligen inget att klaga på. Visst sprang väldigt många lopp (kanske för många) och alla gick inte jätte bra, men det är så när dagsformen kan variera väldigt. Har några lopp i höst kvar för att lyckas med några mer punkter. Ska vila lite nu och göra lite annat så är jag riktigt motiverad för att lyckas med det sen!
 
Slut på säsongen, men det blir väl ändå tjurruset den 15 September. Då ska jag, Benjamin, Elin och två inlånade löpare bilda ett mycket slagkraftigt lag, men återkommer med det! (Bild från loppet 2010)
 
 

SM 5000: Riktigt hemskt!

Om Lördagens 1500 lopp var ett av det roligaste loppen jag har sprungit, var gårdagens 5000 lopp ett av de hemskaste loppen jag har sprungit. Extremt dålig känsla och spöregn.
 
Uppvärmningen kändes bra, även om jag hade missat starttiden med 20 minuter. Det skulle vara två heat men dom beslutade att bara ha ett heat och då läste jag att starten skulle gå 14.35 (på B-heatets startid), men starten blev istället 14.55. Så uppvärmningen blev 20 minuter längre, men det gjorde inte så mycket för kroppen kändes bra tyckte jag. Bara lite små seg från loppet dagen innan.
 
Starten gick och efter ett lite långsamt första varv ökade tempot rejält. La mig perfekt på 3 minuters tempo som planerat, men kände efter bara några hundra meter att det här kommer aldrig att gå. Släppte medvetet min klunga och hoppades ta rygg på någon bakom mig. En efter en gick förbi och jag försökte ta rygg men benen ville inte svara och jag var med 2000 meterkvar nästan helt avhängd. Passerade 3000 meter på 9.10 och det är absolut ingen katastrof men orkade absolut inte hålla tempot och istället för att ligga på det planerade 72 varven blev det 76-77 varv, ja till och med 78 varv. Kom i mål trött men mest besviken att dagsformen inte var bättre. Tiden blev 15.38, 20 sekunder över perset. Men det är bara att göra en grym grundträning och komma tillbaka starkare nästa år! 
 
Såklart inte roligt att göra ett av sina sämsta lopp just på SM, men Senior-SM var bara en bonus för säsongen. Riktigt roligt var det överlag och det var riktigt bra för erfarenheten. Nu blir det att ta det lugnt i någon vecka och inte springa så mycket och göra lite annat innan jag börjar att grundträna. Lovar att jag behöver den här vilan, för grundträningen kommer att bli riktigt tuff, men det ser jag absolut fram emot.

Sista dagen SM: 5000 meter

Benen och kroppen känns bra efter gårdagens 1500 meters lopp. Var ute och joggade lite lätt före frukost och det kändes bra. Verkar lovande inför dagens 5000 meter.
 
Det är ett stort startfält med 31 stycken anmälda. Det kommer eventuellt bli en A och B final. Om det blir två heat är det garanterat att det kommer att bli bra fart i loppet. Om det blir två heat kommer jag att hamna i B-heatet och det blir perfekt. Riktigt duktiga löpare där också.
 
Perset är 15.18 och det skulle vara riktigt skönt att springa snabbare än det. Så att slå pers blir målet med dagen.
 
Adil långt ute på bana 4 pressar sig precis förbi Nacerddine vid mållinjen.
Dagens favoriter: Adil Bouafif och Nacerddine Hallil

SM 1500: Riktigt roligt lopp!

Då var debuten i senior-SM utomhus gjord. Väldigt stor skillnad på Senior-SM och JSM. Det blev alltså direktfinal på 1500 meter. Ett 14 man starkt startfält. Mitt personbästa var det sämsta i fältet, så hade inget att förlora. Benen och kroppen kändes bra, så hoppades på att det skulle gå fort från början.
 
Startskottet gick, tyvärr kom jag ut riktigt dåligt och låg sist när första kurvan började. Tempot sänktes dock rejält och det började gå riktigt långsamt. Efter ett varv såg jag att det var klubbkamraten Benjamin som drog och bestämde mig för att runda fältet och göra honom sällskap. Tempot var så långsamt så det var inga problem att avancera. Sprang inte ända till täten utan la mig på en 4-5 plats. Tempot var fortfarande inte högt med två varv kvar. Förstog att det skulle bli ett galet snabbt sista var, så tänkte öka farten innan det. Var tyvärr lite instäng och strax före klockringning blev det världens fart och jag hade inte mycket att sätta emot. Mina slutvarv räcker inte riktigt till i det här motståndet. Föll tillbaka från min 4-5 plats och blev tillslut 12:a i mål. Tiden blev 4.05.84. Vann gjorde Johan Walldén på 3.54 efter att avslutat sista 300 på under 39 sekunder!
 
Nöjd med Senior-SM debuten. 1500 meter är absolut inte min distans och fick ändå vara med i täten och slås ända till sista varvet. Riktigt roligt var det! Även om det till början kändes som ett riktigt långsamt lopp var det bara 6 tiondelar över perset. Så formen är riktigt bra känns det som.
 
Imorgon är det 5000 meter och det ska också bli riktigt roligt. Siktar på pers då!
 
Resultat SM: http://www.trackandfield.se/resultat/2012/120825.htm

Enkelt vidare till final på 1500 meter

Idag var det dags för att springa försök på 1500 meter på SM. Trodde det skulle bli extremt tufft att ta sig till final, men det blev det motsatta. Det enda som krävdes var en namnteckning vid avprickningen. Det var 23 stycken anmälda men bara 14 stycken som pricka av sig för att springa försöket. Det krävs 15 stycken för att det ska bli försök. Så det blir alltså direkt final imorgon. Blev lite besviken först att det inte skulle bli något lopp, men det ska bli riktigt kul att springa final imorgon mot Sveriges bästa 1500 löpare.
 
Istället för loppet blev det att jogga 40 minuter och köra några stegringslopp. Bara för att hålla igång benen. Stegringsloppen kändes väldigt bra och det brukar vara ett bra tecken på att formen är god. Men det märker vi imorgon helt enkelt.
 
Har varit en heldag på Stockholm stadion utan att få springa på banorna

Årets sista lopp: SM

Okej det kommer bli några tävlingar till under kalenderåret, men räknar ändå det här som säsongsavslutningen. Och att avsluta säsongen med debut i Senior-SM utomhus är ju inte helt fel. Ligger i sängen på Scandic och laddar inför morgondagens 1500 meters lopp. Kommer att bli riktigt kul! På Söndag är det huvuddistansen 5000 meter som gäller.
 
Förväntningarna inför morgondagen är ändå stora. Även om jag tror att final är för mycket att hoppas på 1500 meter. Formen känns dock väldigt bra nu. Har varit lite seg den senaste tiden, men det känns betydligt bättre nu. Har ett pers på 4.05 och det hoppas jag att putsa lite. Samtidigt är det Söndagens 5000 lopp som är det stora målet, men återkommer med det!
 
Kommer bli ett mycket spännande möte med träningskompisen Benjamin imorgon. Vi möts förvånansvärt sällan, men samtidigt är det ingen riktigt rivavitet mellan oss. Hoppas minst lika mycket att han ska springer bra imorgon som att det ska gå bra för mig imorgon. Vi joggade lite här i Stockholm och när vi hade kommit fram och det kändes väldigt bra för oss båda.
 
Halva (gamla)-gruppen är här på SM, då även Trollhättans stolthet Elin är här

Intervaller

För någon vecka sedan var det JSM. Till helgen är det dags för Senior-SM. Ska bli riktigt kul! Formen har dock varit lite osäker efter JSM. Har inte varit speciellt seg med samtidigt svarar benen inte som jag vill. Har kört rätt så mycket tävlingar på sista tiden och det kanske har blivit lite mycket.
 
Körde dock ett intervallpass idag som kändes rätt så bra. Körde 4 gånger 900 meter i varierad fart med 3 minuter vila. Första 600 meterna skulle gå i flytfart på ca 1.50-52 (ca 3.05 tempo) och sedan 200 meter på ca 30-32 sekunder och avsluta med 100 meter i flytfart igen. Körde intervallerna med världens bästa 800 meterslöpare (M 45) Sören Persson.
 
Ungefärliga tider på intervallerna:
 
Intervall 1: 2.38 (600:1.49, 200:29, 100:20)
Intervall 2: 2.41 (600:1.51, 200:29, 100:21)
Intervall 3: 2.41 (600:1.50, 200:31, 100:20)
Intervall 4: 2.41 (600:1.50, 200:31, 100:20)
 
Första intervallen var lite snabbare än de andra, men annars var det riktigt jämna tider. Första 600 metrarna kändes ganska bra och sedan kändes fartökningen riktigt bra. Fartökningarna i början var lite snabbare än beräknat och det är alltid skönt. Skönt också att få lite fart i benen och kroppen svarar bra. Ett positivt besked inför helgens SM på Stockholm stadium.
 
10 bästa 800 meterslöparna i M 45 2012:

800 meter - Men - M 45 - 49

   
Mark
Athlete
Nation
Venue
Date
1:59.61 Sören Persson  SWE Karlstad 19.07.2012
1:59.93 Gunnar Duren  SWE Sollentuna 09.06.2012
2:00.60 Andreas Müller  GER Verden 20.05.2012
2:00.87 Robert Schwerkolt  AUS Melbourne 09.03.2012
2:01.20 Landen Summay  USA Lisle 02.08.2012
2:01.70 Eusenbio Alloza Pinzon  ESP Huelva 31.07.2012
2:01.94 i Michael Sherar  CAN Toronto 11.03.2012
2:02.35 Francesco D'Agostino  ITA Pergine Valsugana 21.07.2012
2:02.39 i Antonio Oliveira  POR Jyväskylä 03.04.2012
2:02.59 i Habib Abdellaoui  FRA Jyväskylä 03.04.2012
 

Träning Vecka 32-33 Tävlingssäsong

Måndag 6/8:
FM: Distans 13 km
EM: Bålstyrka
 
Tisdag 7/8:
FM: Morgonjogg 6.4 km
EM: Banntervaller 1000-800-600-400-200m P:4-3-2-1min Totalt: 13.4 km
Kommentar: Riktigt bra pass (Se separat inlägg)
 
Onsdag 8/8:
FM: Distans 11 km
EM: Bålstyrka
 
Torsdag 9/8:
Distans 7.1 km
 
Fredag 10/8:
FM: Morgonjogg 4 km
EM: Tävling JSM 5000 meter, Totalt: 13.8 km
Kommentar: Pers 15.18 (Se separat inlägg)
 
Lördag 11/8:
Distans 10.5 km
 
Söndag 12/8:
Tävling JSM 2000 meter hinder, Totalt: 11 km
 
Veckomängd: 90 km
Veckosummering: Veckan med säsongens stora mål JSM. Håller bara igång kroppen och försöker hitta riktiga toppformen. Riktigt nöjd med Tisdagens intervaller och såklart perset på 5000 meter.
 
Måndag 13/8:
FM: Distans 13 km
EM: Bålstyrka
 
Tisdag 14/8:
FM: Morgonjogg 8.2 km
EM: Distans 13.4 km
 
Onsdag 15/8:
Banintervaller 2000-2000-1200-800 meter P: 10-10-8 min gå/jogg Totalt: 15.4 km
Kommentar: Riktigt tungt pass! Tider, 6.06, 6.12, 3.42, 2.31 (Långsamt första varv och snabbt andra)
 
Torsdag 16/8:
FM: Distans + 4gr 150 meter (flytfart) Totalt: 12.8 km
EM: Bålstyrka
 
Fredag 17/8:
Distans 3 km
 
Lördag 18/8:
Tävlingvasastafetten 12.4 km Totalt: 20.5 km
Kommentar: Vinst (Se separat inlägg)
 
Söndag 19/8:
Vila
 
Veckomängd: 86 km
Veckosummering: Veckan mellan JSM och stora SM. Finns inte så mycket att göra med träningen och det gäller fortfarande bara att vässa formen ytterligare. Fick avsluta veckan med att vara med i det segrande laget i Vasastafetten.

Seger Vasastafetten!

Vi i Team Arkmek NVS kom med ett starkt mixlag till start till Vasastafetten och siktade på seger. Mycket riktigt lyckades vi med det. Kan eventuellt också ha varit banrekord i mixklassen. Seger marginalen på de 90 kilometerna blev strax över 15 minuter. Det blev också en tredje plats totalt. Alltså det var enbart två lag med bara män i laget som slog oss. Dock sprang våra tre tjejer väldigt bra. 
 
 
 
1. Dan-Eric Archer startade tryggt och växlade över som tvåa ca 40 sekunder efter ledarna.
 
2. Andreas Svensson sprang en bra sträcka och tog in 12 sekunder på ledarna.
 
3. Martin Holmstrand tog in avståndet fram och växlade över 1 sekund från ledning.
 
4. Min Sträcka, Gjorde ingen jätte bra sträcka, men skappade ett stort avstånd bakåt. Växlade över i ledning med 3.40 min.
 
5. Musael Tamasgene lagets stjärnafrikan gjorde ingen besviken och sprang ruggigt fort på sin långsträcka. Var överlägset snabbast av alla och drygade ut ledningen till över 6 minuter.
 
6. Mia Gyllenberg sprang första sträckan av tjejerna och på sina 4.6 kilometer öka hon ledningen till nästan 9 minuter!
 
7. Madeleine Thorn sprang också riktigt bra på sin korta sträcka och utökade ledningen till över 12 minuter!
 
8. Catharina Thorn fortsatte att öka ledningen med 30 sekunder till.
 
9. Erik Söderberg ökade också han på ledningen och vi lede med 13.30 min nu.
 
10. Johan Martinsson kunde ohotat springa sista sträckan, men det hindrade honom inte från att öka avståndet bakåt och vi vann med över 15 minuter.
 
Riktigt rolig tävling och med tre tjejer i laget hade vi ändå kommit trea i herrklassen. Vi avverkade de 90 km på 5.21.17
 
Ser man till min sträcka är jag inte helt nöjd.  Har ingen riktigt bra känsla i benen och även om det höll idag måste det kännas betydligt bättre till SM till helgen. Samtidigt var det en väldigt svår sprungen sträcka jag hade idag. Sprang mycket på blöta plankor, små stigar och blöta mosspartier. Det var svårt att få någon riktigt bra rytm i löpningen, iallafall om man jämför med banlöpning. Sprang mina 12.4 km på 43.57. Ser man i Mixklassen vann jag min sträcka med 53 sekunder.
Min Sträcka Mixklassen Top 10:
1 738 Mixed » Team Arkmek NVS   Mixed 00:43:57 +00:00 Lägg till favorit
2 463 Mixed » Solvikingarna 1   Mixed 00:44:50 +00:53 Lägg till favorit
3 587 Mixed » Falun Borlänge SK Team MIDROC 1   Mixed 00:46:12 +02:15 Lägg till favorit
4 472 Mixed » Mitt Hjärta Hälsocenter   Mixed 00:47:38 +03:41 Lägg till favorit
5 490 Mixed » Solvikingarna 2   Mixed 00:48:11 +04:14 Lägg till favorit
6 653 Mixed » MMP South   Mixed 00:49:31 +05:34 Lägg till favorit
7 662 Mixed » Brånan Boys + Girls Y   Mixed 00:49:34 +05:37 Lägg till favorit
8 470 Mixed » Team Exte   Mixed 00:50:01 +06:04 Lägg till favorit
9 487 Mixed » IF Linnéa Lag Missade Växlingen   Mixed 00:50:06 +06:09 Lägg till favorit
10 437 Mixed » Team Liftwaffe   Mixed 00:50:45 +06:48
Ser man till hela tävlingen blev jag trea på min sträcka, slagen av Scott Fraser och Vojtech Kral. Inte mycket att säga om det, två riktigt duktiga terränglöpare.
Min sträcka Herrklassen Top 10:
1 161 Män » Peab Bygg Dalarna   Män 00:42:26 +00:00 Lägg till favorit
2 100 Män » Idrottsarrangören Mats Andreason Ab   Män 00:42:46 +00:20 Lägg till favorit
3 238 Män » NVS Lag 1   Män 00:45:54 +03:28 Lägg till favorit
4 183 Män » Ockelbo SK   Män 00:46:01 +03:35 Lägg till favorit
5 135 Män » Inov-8 / Noname Sportkläder   Män 00:46:09 +03:43 Lägg till favorit
6 129 Män » Offerdals SK   Män 00:46:50 +04:24 Lägg till favorit
7 203 Män » Idre Fjäll   Män 00:47:50 +05:24 Lägg till favorit
8 211 Män » Hällefors Löparklubb   Män 00:48:27 +06:01 Lägg till favorit
9 156 Män » IK Akele   Män 00:48:49 +06:23 Lägg till favorit
10 130 Män » Kumla Skidförening Längdsektion   Män 00:49:11 +06:45
 
Resultat i mål Mixklassen Top 10:
 
1 738 Mixed » Team Arkmek NVS   Mixed 05:21:17 +00:00 Lägg till favorit
2 463 Mixed » Solvikingarna 1   Mixed 05:36:19 +15:02 Lägg till favorit
3 587 Mixed » Falun Borlänge SK Team MIDROC 1   Mixed 05:36:57 +15:40 Lägg till favorit
4 472 Mixed » Mitt Hjärta Hälsocenter   Mixed 05:42:26 +21:09 Lägg till favorit
5 457 Mixed » Sundbybergs Skidor Lag 1   Mixed 05:59:29 +38:13 Lägg till favorit
6 487 Mixed » IF Linnéa Lag Missade Växlingen   Mixed 06:07:44 +46:28 Lägg till favorit
7 474 Mixed » IKJ Haninge   Mixed 06:12:26 +51:09 Lägg till favorit
8 519 Mixed » Brudpiga RK   Mixed 06:28:15 +01:06:58 Lägg till favorit
9 515 Mixed » Oxbergs IF   Mixed 06:31:03 +01:09:46 Lägg till favorit
10 490 Mixed » Solvikingarna 2   Mixed 06:34:22 +01:13:05
Resultat i mål Herrklass Top 10:
1 100 Män » Idrottsarrangören Mats Andreason Ab   Män 05:02:10 +00:00 Lägg till favorit
2 161 Män » Peab Bygg Dalarna   Män 05:10:31 +08:21 Lägg till favorit
3 135 Män » Inov-8 / Noname Sportkläder   Män 05:25:43 +23:33 Lägg till favorit
4 129 Män » Offerdals SK   Män 05:38:46 +36:36 Lägg till favorit
5 192 Män » Karlslunds IF   Män 05:41:26 +39:16 Lägg till favorit
6 203 Män » Idre Fjäll   Män 05:41:30 +39:20 Lägg till favorit
7 130 Män » Kumla Skidförening Längdsektion   Män 05:45:19 +43:09 Lägg till favorit
8 238 Män » NVS Lag 1   Män 05:47:35 +45:25 Lägg till favorit
9 183 Män » Ockelbo SK   Män 05:50:07 +47:57 Lägg till favorit
10 172 Män » Anders Skishop Med De Avdankade Herrarna   Män 05:53:32 +51:22
.
 
Tävlande alltså för Team Arkmek NVS, men måste erkänna att jag inte har en aning om vad arkmek är för något. Men det var bara min uppgift att springa.
 
 
 
 Team Arkmek NVS. (Saknas Erik Söderberg)
 
 
 
 
 
 
 
 

Inför Vasastafetten

Får skäll av Elin för att jag inte sköter bloggen, så jag får väl göra ett inlägg.
 
Åker upp ikväll till Mora ikväll för att ladda för Vasastafetten. Ska bli riktigt roligt! En stafett på totalt 10 sträckor på 9 mil, med 500 lag. Alltså totalt 5000 löpare. Meningen från början var att vi skulle ha ett riktigt starkt lag i herrklassen, men efter några återbud blev det istället ett riktigt starkt lag i mixklassen, då vi fick in tre riktigt duktiga tjejer i laget. Från början var det tänkt att jag skulle ta någon av de kortare sträckorna på slutet, men nu när vi springer i mixklassen kommer jag att springa sträckan mellan Risberg och Evertsberg. En Sträcka på drygt 12 km i blandad terräng och underlag. Tror den passar mig riktigt bra.
 
Prelimenär laguppstälning:
Sträcka:
1. Starten-Smågan 9.2 km, Dan-Eric Archer
2. Smågan-Mångsbodarna 14.4 km, Andreas Svensson
3. Mångsbodarna-Risberg 11 km, Martin Holmstrand
4. Risberg-Evertsberg 12.4 km, André Rangelind
5. Evertsberg-Oxberg 15.1 km, Musael Temesgen
6. Oxberg-Gopshus 4.6 km, Hemlig
7. Gopshus-Hökberg 4.7 km, Hemlig
8. Hökberg-Läde 4.7 km, Hemlig
9. Läde-Eldris 5.5 km, Erik Söderlund
10. Eldris-Mål i Mora 9.2 km, Johan Martinsson
 
Håller damsträckorna hemliga, eller jag har igen aning om vem som ska springa dom. Det är Martin som ansvarar för laget. Min uppgift är enbart att springa riktigt fort.
 
Mål med Vasastafetten: Har hört från högsta hönset att målet är vinst och banrekord i mixklassen. Så det får bli målet. Sedan vill jag personligen springa riktigt snabbt på min sträcka och vara bland de snabbaste där.
 
Start Vasastafetten 2009(?)
 

Sammanfattning JSM

Har redan skrivit lite om första dagen av JSM som slutade med ett pers på 5000 meter. Hade även en till tävlingsdag. Nämligen Söndagens 2000 meter hinder. 
 
Har aldrig tränat hinder och de enda gångerna jag har hoppat över en hinderbock är på tävling. Senaste gången för två år sedan. Så hade absolut inga förväntningar på det här loppet. Trodde väl ändå att perset borde rycka (6.39), då det är tre år gammalt. Inte riktigt lika lätta ben som på 5000 meter, men det kändes helt okej. 
 
Starten gick och jag kom iväg bra i klungan. Kom fram till första hindret och jag hade jätte problem att hoppa över hindret när jag hade någon precis framför mig. Det största problemet var dock att jag inte fick något flyt alls i löpningen mellan hindrena. Fick släppa några framför mig och låg nu mer ensam och då gick det betydligt bättre vid hindrena, men löpningen mellan hindrena var fortfarande dålig. Kom i mål ändå tillslut och får ändå vara nöjd. Det var betydligt svårare med hinder än jag trodde och ska jag springa det någon mer gång skadar det kanske inte att träna någon gång på det. Men det var en bra erfarenhet. Det blev ändå ett pers med 12 sekunder och en sluttid på 6.27. Det räckte till en ny 8:e plats (av 9). Skillnaden var väl dock att nu var det inte så imponerande startfält. På 5000 meter var de ett riktigt stort och bra startfält.
 

Som helhet är jag nöjd med helgen och då är det perset på 5000 meter som smäller högst. Hinder loppet var bara för att få springa en distans till. Nu väntar Vasastafetten till Lördag närmast!
 
Resultat JSM Söndag: http://turebergfriidrott.se/resultat/JSM12/Sondag/resultat.php
 
 

Pers JSM 5000 meter

Visste att formen var på gång, så det var skönt att det blev ett bra lopp första dagen på 5000 meter. Blev ett pers på drygt 3 sekunder. Sluttiden blev 15.18.47 och det räckte till en 8:e plats i den tuffa konkurransen.
 
Starten gick och jag la mig tidigt på min åttonde plats och flöt med i tättklungan. Den var jämn och fin fart på ganska exakt 3 minuter fart per kilometer. Kände mig riktigt stark och tänkte att jag skulle hänga med så länge det går. Passerade första kilometern på 3 blankt och andra på ca 6.02. Strax före tredje kilometern blev det en rejäl fartökning i klungan och jag fick släppa lite, men passerade ändå den tredje kilometern på 9.03. Fick börja slita nu och låg inte längre i tättklungan och samtidigt hade jag en bit bak till nästa löpare. Började dock ta in lite på en framför och försökte att hålla uppe steget och kämpa på. Gick ändå hygligt men hade två stycken 76 varv och det är lite för långsamt. Kom ikapp sjuan men fick tyvärr ge mig i spurten.
 
Nöjd med att hittat formen till JSM och gjorde säsongens bästa 5000 meters lopp nu. Efter en morgonjogg har jag hängt på arenan och hejat på klubbkamraterna idag. Imorgon blir det att springa 2000 meter hinder. Det är inte på något sätt min distans, men det ska bli riktigt kul!

Inför JSM

Sitter på Scandic och tar det lugnt. Snart bär det av mot Sollentunavallen och första dagen på JSM. Kommer att bli ett 5000 meterslopp ikväll 19.20. Formen de senaste dagarna har varit stigande, så har förhoppningar att göra ett riktigt bra lopp och helst gå ner under perset på 15.21. Konkurransen är stenhård så placeringsmässigt blir det tufft att ta en riktigt bra placering, men kommer att satsa hårt.
 
Mål med JSM 5000 meter:
Målet är kort och gott att springa under perset. Sen får man se hur loppet blir. Det är ju egentligen placeringarna som gäller på SM-tävlingar. Det finns ju risk för att ingen vill dra och det går riktigt långsamt i början och då blir det inget pers. Dock finns det några som är dragvilliga, så jag tror det kommer att gå undan från start.
 
Lite kuriosa!
Det var just här på Sollentunavallen som jag gjorde min första bantävling. Det var Skol-SM 2008 och det blev en 6:e plats (av 7) på 3000 meter på en tid strax över 10 minuter.
 
Sollentunavallen med sina fina blå banor!

Träning vecka 31 tävlingssäsong

Måndag 30/7:
Bålstyrka
 
Tisdag 31/7:
Distans 10 km
 
Onsdag 1/8:
FM: Morgonjogg 10 km
EM: Intervaller 6gr 1km P: 2min Totalt: 13 km
Kommentar: På asfalt, tider: 3.02, 3.08, 3.07, 3.13, 3.08, 3.13
 
Torsdag 2/8:
FM: Distans 13 km
EM: Bålstyrka
 
Fredag 3/8:
Vila
 
Lördag 4/8:
Tävling Folksam Challenge 3000 meter, Totalt: 11.2 km
Kommentar: 9.00, Segt (Se separat inlägg)
 
Söndag 5/8:
FM: Distans 22 km
EM: Bålstyrka
 
Veckomängd: 79 km
Veckosummering: En riktigt lätt vecka för att försöka hitta toppformen till säsongens sista tävlingar. Meningen är att resultatet av den här veckan ska komma nästa vecka, så jag är inte orolig att loppet på lördagen inte gick bättre. Känns betydligt bättre nu veckan efter och hoppas det kan gå riktigt snabbt till helgens JSM.

Intervaller 1000-800-600-400-200

Efter helgens lopp var jag lite osäker på hur bra formenär egentligen veckan före JSM. Då det absolut inte kändes speciellt bra. Nu kom som ett brev på posten beskedet jag ville ha. Nämligen ett riktigt bra intervallpass i igår (Tisdag). Körde passet 1000-800-600-400-200 meter med 4-3-2-1 minuters vila.
 
Mina tider:
1000: 2.50.4 
800: 2.13.5
600: 1.39.0
400: 1.01.4
200: 29.7
 
Tid 3000 meter: 8.14inter

Startade tufft på dom två första intervallerna och det var ca 2-3 sekunder snabbare än vad jag brukar ligga på. Sedan på slutet var det ganska lika, men det är ju betydligt tuffare att hålla tiderna på slutet när man har kört hårdare innan. Är väldigt nöjd med intervallerna och hoppas att jag kan spetsa formen lite till fram till helgens JSM.
 

Resultat Folksam Challenge Mölndal

Veckan före JSM hade jag hoppats att formen skulle började stiga. Dock fick jag inte det svaret som jag hade hoppats på. 3000 meters loppet i Mölndal slutade med en tid på 9.00 och absolut inga pigga ben. Var seg och stel innan loppet och det följde tydligen med mig hela loppet. Riktigt seg sista kilometer. Men det är bara att ta nya tag och hoppas på att dags formen är betydligt bättre till helgen och JSM.
 
Resultat:  http://www.trackandfield.se/Resultat/2012/120804.htm
 
Bilden är från pers loppet  (8.52) på 3000 meter på Karlstad GP

Träning vecka 30 Tävlingssäsong

Måndag 23/7:
Bålstyrka
 
Tisdag 24/7:
FM: Morgonjogg 10.1 km
EM: Intervaller 3gr 5gr 600 meter, P:1 min jogg SP:3 min jogg Totalt: 18.5 km
Kommentar: Bra pass, (Se separat inlägg) 
 
Onsdag 25/7:
FM: Distans 13 km
 
Torsdag 26/7:
FM: Morgonjogg 10 km
EM: Backintervaller 10gr ca 45 sek, P: jogg ner, Totalt: 13.6 km
 
Fredag 27/7:
FM: Distans 12.7 km
EM: Bålstyrka
 
Lördag 28/7:
Tävling Folksam Challenge 5000 meter, Totalt: 14.2 km
Kommentar: 15.28, helt okej (Se separat inlägg)
 
Söndag 29/7:
FM: Distans 22 km
EM: Bålstyrka
 
Veckomängd: 114 km
Veckosummering: Sista veckan innan SM som det är lite mängd. Gjorde ändå ett helt okej 5000 meters lopp i Uppsala. Nu blir det att träna lugnt och försöka hitta toppformen.
 
 

RSS 2.0