Summering JSM

Är åter hemma från en helg i Västerås och JSM. Där det blev två lopp 5000 meter och 2000 meter hinder.
 
På Fredagen var det dags för 5000 meter och har känt de två senaste veckorna att formen är på gång och var ganska optimistisk. Startskottet gick och ganska direkt stack stor favoriten Hälles afrikanska löparen Ababa Lama ifrån övriga. Sökte efter Örebro löparen Linus Rosdal rygg och hängde på där. Låg i princip hela loppet på en 7:e. Det började bli en lucka fram till medaljerna, samtidigt som vi började dra ifrån dom som låg bakom oss. Efter drygt 3000 meter var det Fortfarande Linus som drog våran klunga med mig och Emil Blomberg i rygg. Började ta in på Elmar Engholm som låg på 5:e plats annars hände det inte så mycket. Låg kvar bakom Linus ända till 200 meter kvar innan jag började spurta och hade inga större problem att vinna den spurten. Blev tillslut en 6:e plats på tiden 15.18.81. Ynka 34 hundradelar från perset. Nöjd med loppet och det är ett betydligt steg i rätt riktning om men jämför med vårens tävlingar.
 
Resultat: http://resultat.vasterasfriidrott.se/jsm-2013.fre.html
 
På Söndag var det dags för 2000 meter hinder. En distans som jag absolut inte hade några förväntningar på och känner mig absolut inte bekväm med. Har aldrig tränat hinder (Kommer aldrig göra det heller) och ända gången jag hoppat över hinder är på tävlingar, senaste ett år sedan. Starten gick och det blev lite avvaktande och jag bestämde mig för att gå upp i ledningen och för att bli ostörd över hinderna. Kom till första hindret och orkade krångla mig över och på det sättat gick det med resterande 22 hindrena också. På tredjen hindret kom jag helt fel och tappade all fart över hindret och det slutade med att jag kom över, men Emil som låg bakom mig rasa rakt in i metalsargen brevid banan ( Ska dock tillägga att han kom upp och sedan vann). Runt halva loppet hade jag blivit passerade av några och låg nu 6:a, samtidigt som började bli riktigt stumm av följd av min obefintliga hinderteknik. Tappade rejält på sista varvet och slutade på en 11:e plats på tiden 6.23.55. Det var ändå pers med 4 sekunder, men det säger mer om hur dåligt jag har sprungit förut än att det här var ett bra lopp. Men det var roligt att springa, dock är jag nästa säker på att det här var mitt sista hinderlopp.
 
Ändå nöjd med helgen då det kändes bra på 5000 meter som var distansen jag satsade på. Här närmast väntar DM 1500 meter redan imorgon. Ska bli trevligt!
 
Resultat: http://resultat.vasterasfriidrott.se/jsm-2013.son.html

Inför JSM

Imorgon Fredag är det dags för JSM och 5000 meter i Västerås. Är väldigt laddad och tycker det ska bli riktigt roligt. Har bra minnen från Västerås och Arosvallen där jag tog ett Skol-SM guls på 1500 meter 2010.
 
Mål?
Säsongen hittils har varit en riktig katastrof, även om det har blivit bättre den senaste tiden. Har med mig en positiv känsla och tror att jag ska kunna utmanna perset på 15.18. Även om man aldrig vet hur sm-lopp kommer att bli. Kan bli ett riktigt långsammt lopp eller så blir det fart från början. Placeringsmässigt är det riktigt tufft, men siktar på att komma bättre än min 8:e plats från förra året. 
 
Sen på Söndag är det stor "risk" att det blir ett 2000 meter hinder lopp. Alltid lika trevligt och är alltid lika optimistisk inför, ända tills jag kommer till första hindret och inser att jag är totalt kass på hinder. Men återkommer med detta.
 
 

Börja blogga lite igen?

Har varit väldigt dålig på att blogga på sistonde. Tänkte skärpa mig med det nu. Formen känns bättre och bättre och hoppas det kommer att bli en rolig höst!

RSS 2.0