Tävling på nyårsafton

Troligtvis finns varken formen eller farten i kroppen för tillfället efter en pågående hård träningsperiod. Men då jag älskar att tävla blir det en tur till Grums för sydvästracet imorgon. Sprang loppet i i perfekta förhållanden för 2 år sedan (helt bart underlag och kortbyxor) och satte banrekord med nästan 2 minuter. Törs lova att det rekordet kommer att stå sig väldigt länge. 
 
Loppet är speciellt då banan inte är utmärkt och man bör ha en karta. Dock extremt lätt orienterar. Förra gången sprang jag banan 3 gånger någon dag innan, så jag behövde ingen karta. Dock var det 2 år sedan och litar inte på minnet helt, så lutar mot att det blir en karta den här gången.
 
Annars har jag inga större förväntningar. Vinst känns väl realistiskt, men såg startlistan och unge orienteraren Andreas Uller skulle mycket väl kunna köra över mig med en karta i handen. Ska bli roligt i alla fall!

16 mil på 4 dagar

Blir en liten naturlig pulsering på den här veckan. Planen är att springa 16 mil på de första 4 dagarna den här veckan och sen springa sparsamt de 3 sista dagarna på veckan. Hittills har det blivit: 
Måndag: 45 km
Tisdag: 35 km
Onsdag: 45 km
Totalt: 125 km
 
Så imorgon blir det att fira julafton med 35 km löpning. Blir som vanligt att springa upp till mormor & morfar+ en runda i Bograngen. God jul på er!
 

Lägesrapport

Drog igång träningen ordentligt igen för någon vecka sedan. Klara dock bara 2 dagar innan jag blev sjuk med feber. Så blev ingen mer träning den veckan.
 
Var dock frisk och kry när förra veckan startade. Kunde springa på hyggligt bra då och fick ihop 19 mil löpning.
 
Nu har jag åkt hem till Likenäs över julen. Det betyder dock inte att jag ska träna mindre, utan enbart att jag får en annan träningsmiljö. Tanken är att springa ca 18-20 mil den här veckan. Då jag åker upp till Bräcke på fredag och hem till Karlstad på Söndag kommer de mesta av milen göras de första 4 dagarna. Igår blev det 15 km på morgonen och 30 km på eftermiddagen över branäsberget. Idag blir det något liknande. 

Dags att ta nya tag!

Besvikelsen från Bislett har lagt sig och efter lite vila är det nu dags att fokusera på kommande säsong. Tog en vecka vila efter Bislett och en lätt 10 mil vecka förra veckan. Men nu är det dags att höja volymen igen. Det här kommer heller inte att bli någon rekord veckan, men cirka 15-16 mil bör det bli iaf. Innan jag kommer börja med en hårdare tre veckors pulsering. 
 
Egentligen har jag bara 2 mål för 2016:
1. Kvalificera mig för VM på 100 km
2. Springa riktigt bra då
 
Första försöket att kvala in blir i hemma i Våxnäshallen den 23 Januari. Då krävs det förmodligen minst 85 km på de 6 timmarna. Det är absolut inte omöjligt, men tänker gå in ödmjukt inför uppgiften och inte ta ut någonting i förskott. Har gjort ordentliga magplask förut...

RSS 2.0