Vinst i regnet i Säffle

Regnet öste ner under uppvärmingen inför loppet. Dock gjorde det absolut ingenting. Tror aldrig jag har känt mig så avslappnad inför ett lopp förut. Visst det var inget viktigt lopp, men det brukar finnas en gnutta nervositet i kroppen ändå. Det gör det i alla fall inför de flesta intervallpass. Tog det som ett positivt tecken och tyckte det skulle bli kul att springa.
 
Hade tänkt att jag skulle öppna loppet ganska försiktigt, men det var andra i loppet som ville ha fart från början. Högre fart för vissa än dom skulle klara av visade det sig. I början var Tomas från Spring Åmål ganska offensiv och det blev en klunga med han, jag, Simon Sveder och Anders Eriksson direkt. Dock efter en dryg kilometer tog jag och Simon över taktpinnen. Simon var förvånansvärt pigg idag och drog bitvis ganska hårt. Efter lite trapplöpning rundade vi torget och vände neråt. Försökte trycka på lite nerför på banans lättaste parti. Tyckte att dom hade lite svårt att följa, men när vi kom till varvningen vid 5 km var det Simon som återtog täten och drog hårt. Varvade på 16.15 ungefär. Tomas och Anders hade släppt. Det var hårt tempo en dryg kilometer till innan Simon tappade lite fart och jag gick upp och drog igen. Fick en lucka ganska omgående. Passerade för andra gången den knixiga träbron som var extremt hal. Kunde inte annat än att fegspringa där. När jag tagit trapporna för andra gången började jag bli lite trött, dock märkte jag på torget att luckan börja bli ganska stor och jag borde absolut hålla undan under de sista kilometrarna. Då det var en varvbana började vi varva folk ganska tidigt och man fick verkligen springa långa omvägar bitvis för att komma fram.Antar att det var extra känsligt för mig som låg först, då det inte var beredda på att det kom löpare som varvar dom. Dock blev banan breddare på slutet och det var nu lättare att springa som man ville och kändes väldigt bra sista kilometern. Kom i mål på tiden 33:12. Simon uppskattningsvis 25 sekunder efter och Anders ungefär lika mycket till.
 
Får vara nöjd med dagen. Hade hoppats på en tid under 33 minuter, men det är tufft på den här knixiga banan med mycket varvningar. Regnet hjälpte heller inte till och det var lerigt och halt på sina ställen. 
 
Bilder och resultat kommer

Säffle Stadslopp

Är egentligen riktigt sugen på att springa Stockholm marathon imorgon. Men blir Säffle istället. Känns som ett klokt beslut då jag prioriterar andra tävlingar denna säsong. Imorgon gäller det framförallt att få en bra känsla och då bör en tid under 33 minuter inte vara omöjligt. Trots att det inte är en jätte lätt bana och det kommer förmodligen regna ordentligt imorgon. 
 
Annars är det långloppen som hägrar nu. Ser väldigt mycket fram emot Silverleden och inte minst Stockholm Ultra 100 km. 
 
Vinst på premiären av loppet 2012:
 

Tur att klubben har grymma tjejer!

Göta åkte till Eskilstuna och Lag-SM med förhoppningar att vinna gruppen och ta sig till finalen under SM-veckan. Dock blev resultatet inte så och vi får vara nöjda med att vi inte åkte ut istället. Vi får skylla på några avhopp. Men jag är nöjd och glad med att slippa åka till Sundsvall i Juli.
 
Personligen gick väl inte mitt 5000 lopp heller så bra. Blev 4:a på tiden 15:46. Var ett väldigt monotont lopp. La mig i rygg på Upsala löparen i de blåsiga förhållandena. Låg där tills det var 1 varv kvar. Då vek jag ner mig pga trötthet och en motivation som inte brydde sig om det blev en 3.e eller 4.e plats. Har inte koll på km-tiderna, men känns som vi tappa lite fart på slutet. 
 
Men för Klubben blev det ändå en riktigt bra dag då tjejerna vann sin grupp och är klara för Sundsvall. 
 

Extreme makeover

Det här är ett tydligt teckan på att tävlingssäsongen börjar dra igång på allvar!
 
Före:
 
Efter:
 
 

Inför Lag-SM Kvalet

Imorgon bär det av till Eskilstuna med ett stort Göta gäng. Både herrarna och damerna ska försöka ta en plats i finalen i Juli. Jag kommer att springa 5000 meter. Vet inte riktigt vart jag står på den distansen, men hoppas på en bra känsla. När jag har sett startlistan så bör jag kunna bli trea. Så det får bli minimum målet. Brukar sällan bli fart på loppen i Lag-SM, så sätter inte upp någon tid jag vill springa på.
 
Då bara det segrande laget kvalificerar sig för finalen och Huddinge är stora favoriter ser jag våra chanser som små att nå final. Vi har inte bredden i truppen. För tillfället är jag tveksam om vi ens har en 800 och hinderlöpare. Men för att vara ärlig struntar jag totalt i om vi när final eller inte. Finalen är i Juli och då vill jag bara fokusera på SM 100 km och ultralöpningen. Det är också bara 4 dagar efter Silverleden 64 km som finalen går och är tveksam om jag är sugen på att åka upp till Sundsvall och springa 5000 meter då. Men jag kommer självklart göra mitt bästa för att plocka så många poäng som möjligt till klubben nu på Lördag.

1000-800-600-400-200

Efter maran i Sunne har jag fortsätt att träna på riktigt bra. Har blivit många mil. Var ledig de fyra sista dagarna förra veckan och passa på att träna på lite extra. Nu är planen att lätta träningen ordentligt och få lite fart i kroppen. De närmaste målet är halvmaran på Karlstad stadslopp. Där ska det gå fort. Idag var benen sega, men var tvungen att få lite fart i benen till helgens 5000 meter på Lag-SM. Dagens intervallpass bestod av 1000-800-600-400- 200 meter med 4-3-2-1 min vila. Med mycket mängd i kroppen hade jag inga förhoppningar på några monstertider. Gick dock ganska bra tidsmässigt även om det kändes ganska tungt. Inget riktigt flyt i steget.
 
Tider:
1000: 2.52
800: 2.15
600: 1.39
400: 63
200: 29
 
Helt okej pass. Med en lungn vecka ska det förhoppningsvis vara lite kräm i benen, så att det blir lite poäng åt Göta på Lördag. Måste bara avsluta med att säga att Anders var riktigt vass idag. Han var någon sekund efter på 1000-ingen, men på det 2 sista intervallerna var det klasskillnad. Kanske inte var mer än sekunden efter på någon av dom, men han visa tydligt att jag är chanslös i en spurt.
 
Mitt senaste löppass var över 4 mil. Så kanske har rätt att vara lite sliten idag.
 

Träning som transport

För att spara tid brukar jag använda använda träningen som ett transportmedel. Springer eller cyklar alltid till jobbet. Gör så att jag kan sova lite längre på morgonen och samtidigt få till ett morgonpass. 
 
Idag gjorde jag dock en längre transportsträcka. Mormor hade bjudit oss på mat och då var det ett självklart val att springa de 3 milen över berget från Persby till Bograngen. Efter att ha ätit en extremt god pannbiff och vilat lite var det dags att dra sig hemåt. Valde dock klenis varianten (eller det förnuftiga alternativet) och tog cykeln de 3 milen tillbaka. Benen var extremt lätt idag och löpturen dit gick väldigt bra, trots motvind nästan hela vägen och mycket uppför. Hem var det medvind och mycket nerför med cykeln, så det rullade på väldigt bra. 
 
Måste även lägga upp en bild på 6/7 av stafettlagen från i Tisdag. 
 
 
 

Maratonstafetten

Igår var det Maratonstafetten och Göta ställde upp med 3 jämna lag. Jag tog på mig ansvaret att dela upp lagen. Var väldigt nöjd med uppdelningen och var helt övertygad om att det skulle bli en jämn kamp om segern mellan de tre lagen. Pga några sena avhopp och några reserver som hoppa in blev ändå Göta lag 3 favoriter. Mitt lag bestod av följande 7 löpare och laguppställning:
 
1. Karl-Martin Nordling
2. Sofie Nelson
3. André Rangelind
4. Karl-Martin
5. Sofie
6. André
7. Mattias Sundelin
8. Sofie
9. André
10. Mattias
11. Daniel Rudner
12. Henrik Ohlsson
13. Erik Jaldell
14. Daniel
15. Henrik
16. Anton
17. Daniel
18. Henrik
 
Till en början låg vi med väldigt bra. När jag började mina sträckor låg vi sist av Göta-lagen, men inte längre efter än att jag kunde springa förbi dom och växla i ledning varje gång. Det var som vi hade hoppats på riktigt jämnt mellan oss. Sedan måste jag tillägga att det faktiskt var ett företagslag med legoknektar framför oss. Som också var först i mål. Det laget bestod av lite duktiga skidåkare och dylikt. Dock inte bättre än att vi skulle ha varvat dom med ett toppat lag. Men nu kommer jag fokusera på tävlingsklassen. Vi var i ledning när jag hade kört mina tre sträckor, men sen börja lag 3 att rycka ifrån. Dom hade en stark uppställning nu med bland annat Anders Eriksson och Niklas Wassberg. Gjorde ett sista desperat försök att komma ikapp och tog sträcka 17 själv. Men det var 2.5 minut fram och det tar jag inte in på 2.3 km på en så duktig löpare som Lars Olsson. Vi fick nöja oss med en andra plats i tävlingsklassen.
 
För egen del är jag nöjd med löpningen. Försökte att ta det ganska lugnt i backen och trycka riktigt hårt när backen var slut den knappa km som var kvar då. Tryckte på lite extra på första för att få bästa tid och bli "loppets gigant". Trots en ganska rejäl vurpa i sista nerförsbacken lyckades jag med det. Tiden blev 7:25. Priset var ett presentkort på Elgiganten på 1000 kr. De övriga 3 sträckorna sprang jag lite mer kontrollerat även om de inte var så många sekunder långsammare. Var lite svårt att sova i natt då jag fick ordentliga skrapsår av vurpan på armarna, ryggen och rumpan. Sved till varje gång man rörde sig lite.
 
Men annars är jag nöjd med tillvaron. Har åkt upp till Persby nu för att tillbringa en långhelg med familjen och träna på väldigt bra resten av veckan. Framförallt få några mil i benen.
 
Resultat: http://ifgota.se/result/Uploaded/maratonstafetten_2015.html
 
Bilder kommer förhoppningsvis snart!

Söndag = långpass

För de flesta löpare innebär söndagar långpass. Så blev det även för mig. Trots en ganska tuff vecka med hårda intervaller igår kändes det ganska bra. Sprang och mötte Henrik Örnstedt vid Våxnäshallen och sedan snurra vi runt lite i I2-skogen. Sprang tillbaka mot hallen och lämna tillbaka honom och sen snurra jag lite till innan jag hade fått ihop mina 3 timmar. Tempot var väldigt lugnt 4.50 per/km. Det behöver dock absolut inte gå snabbare än så, snarare lite långsammare. Det jag måste träna på inför ultralöpningen är att vara ute länge. Fart dödar!
 
 

Kommande tävlingar

Nu närmar sig de sista "sprintloppen" innan allt fokus för säsongen kommer att ligga på ultraloppen. Tävlingarna jag prioriterar nu är Karlstad stadslopp och Borejoggen.
 
12 Maj: Maratonstafetten
Nu på Tisdag är det dags för ett av årets trevligaste arrangemang. En stafett som innehåller 18 sträckor på 2.3 km. Räknar med att få springa 3 sträckor.
 
23 Maj: Kval Lag-SM
IF Göta ska försöka att nå finalen på Lag-SM. Förmodligen kommer jag att få springa 5000 meter.
 
EV 30 Maj: Säffle stadslopp
Hade egentligen inte tänkt att springa detta lopp, men känner att ett 10 km lopp innan Karlstad stadslopp skulle sitta fint.
 
13 Juni: Karlstad stadslopp
Kommer att springa halvmaran och här vill jag springa riktigt fort.
 
19 Juni: Borejoggen
Gör ett 10:e försök att vinna det här loppet! Det var här 2006 som jag gjorde mitt första lopp.

Bra känsla på 400

Idag bestämde jag och Anders för att köra banintervaller 15 gr 400 meter med 1 min vila.  Har kört 20 gr 400 meter med 45 sekunder vila några gånger förut i vår. Så nu var tanken att det skulle gå lite fortare. Dock är det bara 1vecka sedan maran, så ville inte maxa. Tanken var att lägga dom 10 första i 3-minuters fart. Alltså 72 sekunder per intervall. Dom 5 sista fick vi öka lite utan att maxa på något sätt. 
 
De två första gick på 73 sekunder. Då drog jag en på 70 så vi hade rätt snitt. Följande 7 intervaller gick sedan på 71-72 sekunder. Kände mig dock extremt pigg och trodde att jag skulle kunna öka mycket de sista utan att det skulle kosta så mycket. Snabbheten är dock inte den bästa för tillfället och när jag öka 3-4 sekunder blev det betydligt jobbigare. Snitta de 5 sista på 68-69 sekunder. Det är ändå helt okej. Tar ändå med mig känslan på de förösta 10 intervallerna. Riktigt skönt att kunna springa kontrollerat i 3 minuters fart. Fick även lite mängd då vi sprang från Skåre och tillbaka som uppvärmning och nerjogg. Totalt blev det 22 km. 
 
Nu blir det lite vila i solen och förmodligen en siesta innan eftermiddagspasset.
 
 

Första intervallpasset efter maran

De två första dagarna efter maran var benen riktigt sega, men sen släppte det och det har känts helt okej. Har blivit 3 raka dubbelpass med distans Måndag-Onsdag. Så har ändå fått ihop lite mängd. Idag blev det dock 90 minuter på spinningcykeln på morgonen innan jag tog bilen (!) till jobbet. Har inte använt bilen på någon vecka. Jobba till 17:30 och åkte direkt till Tingvalla för att möta Samuel där. Blev 20 stycken 1 min intervaller med 30 sekunder jogg vila. Vi sprang första 10 i Jakobsbergsspåret och andra 10 i Mariebergsskogen. Var ingen super känsla, även om det kändes bra och kontrollerat. 
 
Planen är att köra på ganska bra i två veckor nu för att bygga lite volym till kommande långlopp. Samtidigt vill jag lätta träningen när Stadsloppet och Borejoggen närmar sig. Så nöjer mig med 2 tuffa veckor.
 
Dagens intervallställe:
 

Götas motionsturné

 
Inför Karlstad stadslopp arrangerar IF Göta en motionsturné. Det sker varje vecka fram till stadsloppet på olika ställen i Karlstad. Idag är det jag som kommer att hålla i passet. Fokus kommer att ligga på löpteknink och uthållighet. Kommer även att ansvara för passet i Jakobsbergsspåret den 27 Maj. Start kl 18 varje gång.
 
(v.15) 8 april – Tingvalla IP. Uppstart av Motionsturnén – Allmängrupp
(v.16) 15 april – Våxnäshallen / I2-skogen. Allmängrupp
(v.17) 23 april – Tingvalla IP – Medelgrupp & Avancerad
(v.18) 28 april – Mariebergsskogens entré – Avancerad
(v.19) 6 maj – Rudsspåret – Allmängrupp
(v.20) 13 maj – Kronoparken – Medelgrupp
(v.21) 18 maj – Mariebergsskogens entré – Avancerad
(v.22) 27 maj – Jakobsbergsspåret – Allmängrupp
(v.23) 1 juni – Tyrstugan – Medelgrupp / Avancerad
(v.24) 9 juni – Sundsta avslutning – tips/uppsnack inför loppet – Allmängrupp
 
Några missar aldrig motionsturnén:
 

Bilder Sunne löparfest

Här kommer några bilder från Lördagen:
 
Strax innan starten (halvmara):
 
Efter ?? km löpning:
 
Målgång, ser en fin plats att...
 
lägga mig på:
 
Dam segraren på maraton Kristin Henriksson:
 
Daniel Ahl 2:a på maraton:
 
Målgång vinnare på halvmaraton Anders Eriksson:
 
Anna Nyström segrarinna halvmaraton:
 
En personlig favorit i Dan Carlsson:
 
Till Per-Anders Otterstens maratontider har jag dock lite kvar:
 
Ultra-Lars:
 
Segrare Halvmaraton:
 
Prisutdelning maraton:
 
Vad vore ett fotoalbum utan en bild på Henrik "Bruno" Ohlsson?:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Återhämtningsdag som gick sådär...

Benen var rejält slitna efter gårdagens maraton. Så det var inte aktuellt att springa idag. Istället var tanken att cykla lugnt i drygt 2-3 timmar. Hade bestämt träffa med Anders vid klarälvsbanans början. Han skulle köra rullskidor och jag cykla. Då det är betydligt lättare att cykla kunde jag ta det ganska lugnt. Jag cykla dit och vi började våran resa norrut. Efter ganska exakt 1 timme var vi framme i Forshaga där vi tog en liten paus och sedan vände hemåt. Var en riktigt härlig färd fram till nu. Var riktigt skönt för benen att cykla.
 
Dock vände allt vid vändningen. Märker ganska direkt att jag har fått punktering. Då det var 2 mil till karlstad och ytterligare drygt 7 km hem var det bara att trampa på. Cykeln gick nu på fälgen och det var inte lika roligt längre. Träffade en man efter banan som hade en cykelpump. Gjorde ett desperat försök att fylla på luft. Men tog 1 km och det var lika dåligt igen. Med ca 7 km kvar gav dock cykeln upp helt och slangen flög ut och trassla in sig i hjulet. Nu gick det inte ens att rulla cykeln. Anders ringde sin fru Lisa och hon kom och hämta oss i Kroppskär. Fick springa de sista 5 km dit och det kändes förvånansvärt bra. Lite kräm kvar i benen efter gårdagen. Så nu om någon vill ha en cykel står det en strax söder om Ulvsby vid Klarälvsbanan. Men annars var det en riktigt bra dag!
 
Punka deluxe:
 

Tävlingsrapport Sunne löparfest (Maraton)

Efter att ha kört 3 ganska lätta dagar inför mitt första maraton kändes kroppen väldigt bra när jag vaknade på Lördag morgon. Sätte mig direkt på träningscykeln och trampade lätt i 10 minuter för att mjuka upp benen lite till. Sen blev det en rejäl portion gröt med blåbär, chiafrön, linfrön, solroskärnor med mera. Efter lite vila var det bara att gå ut och vänta på att Henrik och hans pappa Ingemar skulle komma och hämta mig. Väl på plats tog jag en koffeintablett 1 timme innan start och 30 minuter innan börja jag värma lite. Förhållandena var helt okej. Kanske lite väl kallt och lite för blåsigt om man skulle klaga på något. Banan var 6 varv på en 7 km slinga. 3.5 km bort och vända.
 
Loppet startade och planen var att springa i 3.40 tempo, men det sket sig direkt. Benen var alldeles för pigga för att springa så sakta. Vi startade knappt 100 meter efter halvmaratonlöparna och jag fick springa förbi nästan hela fältet första km, de flesta redan under de första 500 meter. Vet inte riktigt hur fort första km gick, men efter 2 km hade jag 6.50 (3.25 fart). Blev lite orolig att tempot var lite för högt, men samtidigt kändes det så lätt. Vid första varvningen vid 3.5 km var det bara Markus Ruus och Anders Eriksson som var före mig av halvmarathonlöparna. De övriga maratonlöparna var långt efter redan och förstog redan nu att jag skulle vinna om jag höll ihop det någorlunda. Efter vändningen blev det medvind och det tog några km till innan jag även var ikapp Ruus som hade stumnat ordentligt. Hade anlitat Ingemar Ohlsson som serviceman, så fick en vattenflaska i handen vid varvningen vid 7 km. Sen var det sportdryck och gel jag tänkte klara mig på. En dryg km senare var jag ikapp Anders och la mig i rygg i motvinden bort mot vändningen. Var skönt att springa i rygg ett tag då jag var livrädd för att jag hade öppnat för hårt. Men när vi vände efter 10.5 km sa jag att jag kunde dra ett tag. Dock orkade inte Anders hänga med efter några km och när 3:e varvet började fick det bli sololöpning. Hade lite får bråttom vid varvningen 14 km och fick bara med mig sportdrycken. Gelen tappade jag. Även om det fortfarande kändes bra började motvinden kännas mer och mer. Var riktigt skönt att komma bort till vändningen och få medvind. Kändes då bra igen. Man möte folk hela tiden och många hejade och då blir man lite starkare. Att springa ifrån en sådan duktig löpare som Anders ger väldigt mycket positiv energi, men samtidigt blev jag återigen livrädd att det skulle straffa sig på andra halvan av loppet. De tre första varven gick på 24.02, 24.35, 24.22 och halvmaran passerades på ca 1.13,20. Det var egentligen 4 minuter snabbare än vad jag hade tänkt. 
 
Andra halvan började och det blev återigen motvind. Det började bli fler och fler varvningar nu. Men måste säga att de långsammare deltagarna vissade bra hänsyn och jag kunde i princip alltid springa den kortaste vägen. Då den första halvan gick såpass snabbt kände jag ingen press att kriga för att hålla samma tempo. 4:e varvet gick på 24.41. Var nöjd med att inte tappat mer. Nu var även Anders vid varvningen och kunde langa gel till mig. Men nu började de sista 14 km och väntade på att stora släggan skulle ta ner mig på jorden. Fick kämpa lite i motvinden bort och såg verkligen fram emot vändningen och medvinden vid 31.5 km. Dock fick jag inte det svaret jag ville vid vändningen och det kändes som jag verkligen fick slita nu. Var helt säker på att nu skulle det stora tappat komma. Hade blivit varnad för sista milen. Dock efter ytterligare några km kändes det under kontroll igen. 5:varvet gick på 25.08. Nu var det bara att kämpade sista 7 km! Även om jag tror att vinden hade mojnat lite var det inte roligt att springa bort i motvinden för sista gången. När jag kom bort till sista vändningen vid 38.5 km märkte jag att det inte skulle vara helt omöjligt att springa under 2.30. Försökte göra lite huvudräkning vilket tempo jag skulle behöva hålla, men hjärnan var inte i toppform då. Kom fram till att jag nog skulle behöva göra lite under 4 minuter per km för att klara det. Kom dock på efteråt att jag inte hade räknat med de sista 195 m efter sista varvet. Banan var inte helt flack och backarna som fanns var helt plötsligt riktiga mördarbackar. Kom fram emot 41 km och kände att pulsen inte var långt ifrån max nu. Benen var kraftlösa och andningen var kraftig. Nu var det bara vilja, samtidigt som jag först nu börjar inse att den stora släggan som gör att tempot avtar totalt hade missat mig. Kom fram till fotbollsplanen som ska rundas en sista gång innan målgång och märker att jag kommer att klara under 2.30 med lite marginal. Känner mest då att det är riktigt skönt att jag slipper att spurta för det. Passerar 42 km och försöker att öka lite sista 195 m, men utan resultat. Passerar mållinjen och slänger mig i gräset efter 2.29,30. Sen är minnet väldigt suddigt.
 
Varvtider 7 km:
24:02
24:35
24:22
24:41
25:08
25:52
 
Kommer efter några minuter (?) tillslut upp och ser att det står fullt med folk runt mig. Får många gratulationer av känt och okänt folk. Staplar bort och tar mig något att dricka och lite choklad och chips. Benen är totalt förstörda och en nerjogg är inte att tänka på. När tvåan Daniel Ahl kommer i mål börjar det ändå kännas någorlunda igen. Nu dagen efter känns det okej, även om det långt ifrån är aktuellt att springa idag. Får bli cykel istället.
 
För att sammanfatta loppet är jag extremt nöjd. Fick frågan mest på skämt om jag skulle springa under 2.30. Men ärligt talat var det inte realistiskt och skulle gå ut i ett tempo lågt över det. Men nu låg jag istället långa delar av banan under 3.30 fart och det blev tillslut ett snitt på 3.32. Så nu får jag absolut fundera vilken min nästa mara ska bli. Håller dock fortfarande fast vid att det inte blir något SM och Stockholm marathon den 30 Maj. Men nästa år kanske? 
 
Resultat Maraton: http://sunneloparfest.se/onewebmedia/Marathon_results.pdf
Resultat Halvmaraton: http://ext.nytatime.se/race/?race=wtgHcjz5CHeZbWPX3
 
Prisutdelning. Mer bilder kommer förhoppningsvis!
 

Extremt nöjd och positivt överraskad

Har tyckt att löpningen har känts väldigt bra på sistonde, men idag var det extremt bra. Tiden blev 2.29.30 (står en dryg minut långsammare i resultatlistan, men arrangören kom fram till mig och sa att det var fel och kommer att rättas till snarast). Det är jag väldigt nöjd med! Ett snitt på 3.32 per kilometer. Det räckte till en klar seger och banrekord, En längre summering av loppet kommer imorgon!
 
Glad med munnen full av chips och choklad
 

Inför Sunnelöparfest

Tänkte springa ett marathon 2008, men tätt inpå loppet fick jag reda på att det var 18 års gräns. Då jag bara var 17 år då blev det inget med det. Nästa år anmälde jag mig till Stockholm marathon, men det blev inget då heller. Kommer faktiskt inte ihåg varför. Sen har det inte varit aktuellt. Men imorgon är det äntligen dags för den riktiga marathondebuten. Jag har 42195 härliga meter framför mig imorgon. 
 
Målsättning då? Har funderat mycket på det och det har funnits många alternativ.
 
Under 2.55
Det är det som krävs för att kvalificera sig för SM 100 km. Då det är säsongens stora mål måste jag klara gränsen. Dock känns det som det är en alldeles för lätt målsättning. 
 
Under 2.40
Det en speciell gräns för många marathonlöpare. Då det är SM-gränsen för både marathon och halvmarathon. Så det är en gräns som jag vill klara. Gärna med lite marginal.
 
Under 2.37.09
Varför denna udda tid? Det är klubbkamraten Fredrik Nordström tid från ett lopp i Italien. Vill ju självklart vara snabbaste Götalöparen för året. Så det slutade med att det här är mitt mål. 
 
Då det är en varvbana på 7 km är det ganska lätt att ha koll på tiden. Springer jag varje varv på 26 minuter slutar det på tiden 2.36.50. Det är ett tempo på 3.43. Vill ha lite marginal, så kommer att försöka gå ut i 3.40 tempo. Halvmarathonlöparna startar samtidigt så hoppas kunna få någon bra rygg första halvan. Sen hade jag räknat med att få springa helt solo. Men för en liten stund sedan fick jag reda på att Patrik Werme ska springa loppet. Han sägs vara i mycket bra form och har gjort under 2.35. Så kanske hela mitt upplägg spricker direkt och jag enbart fokuserar på att hålla hans rygg. Men det märks imorgon!

RSS 2.0