Målsättning DM 5000

Imorgon blir det DM 5000 meter på Tingvalla. Ska bli intressant. Många starka löpare har visat sitt intresse för att springa då, så det kommer att bli tufft. Målet blir ändå att vinna och hoppas kunna göra en bra tid. Vill ner mot 15:40. 

Resultat Säffle stadslopp

Andra tävlingen på 3 dagar blev Säffle Stadslopp. Målet var att vinna och helst göra det på en 33 tid. Det blev vinst på tiden 33:42, så får vara nöjd.

Kort om loppet:
Starten gick och det var många som hade bråttom iväg. Förivrade mig inte och lät några springa ifrån mig. Tog dock inte många hundra meter innan jag låg 2:a i loppet efter Åmåls Conny Wass. Kändes dock fortfarande väldigt tryckt. Efter vi sprungit upp för trapporna och kommit upp mot torget tog jag ledningen. Fick en lucka ganska snabbt då, även om den inte var stor vid varvningen 5 km. Kände mig dock pigg och utan att göra något speciellt började avståndet växa. När jag börja komma ikapp och varva de som gick blev det svårare som vanligt. Får försöka springa slalom om folk som går i bredd och göra långa kurvor. Kände dock att jag redan vunnit loppet och flöt mest igenom de sista kilometrarna. Tvåan Conny kom i mål en knapp minut senare.

Nu närmast blir det DM 5000 meter på Tingvalla imorgon.

Säffle stadslopp

Om några timmar är det Säffle Stadslopp 10 km. Har sprungit det loppet förut 3 gånger och lyckats vunnit 2 gånger.
Hoppas att Torsdagens lopp har gjort att jag har fått lite fart i benen. 

Mål: 
Vill vinna loppet och hoppas på en bra känsla och tid. Det är ingen snabb bana, bland annat väldigt knixigt och trappor. Men hoppas på låga 33 iaf.  


Harsprånget

Efter en vecka med över 25 mil löpning var det dags att få lite fart i kroppen och tävla. Åkte tillsammans med Viktoria till Kristinehamn igår för att springa Harsprånget. Där jag gjorde debut i loppet och Viktoria sitt första lopp någonsin. 6 knixiga km på gatorna i Kristinehamn väntade.

Loppet gick okej och kunde springa på som jag ville hela tiden utan att behöva förta mig. Fick en lucka ganska direkt och kunde sedan göra mitt eget lopp. Tiden blev 19:53. Var drygt 1 minut före nästa löpare i mål och var såklart helt säker på att jag vunnit. Men med de konstigaste reglerna som jag har varit med om vann jag inte loppet. Göta hade anmält ett lag, så jag fick ingen tid i själva loppet, utan bara i lagtävlingen. För egen del kvittar det väl egentligen, men tycker synd om 13-åriga supertalangen Lova Perman som var första tjej i mål och sprang för Göta 2. Hon fick ingenting för sitt kanon lopp. Hon får trösta sig med att hon kommer vinna så himla mycket i framtiden.

Viktoria då? Direkt efter målgång (innan 2:an kommit i mål) sprang jag bort för att möta henne. Mötte henne och vi kunde springa de knappt 2 sista km tillsammans. Hon gjorde att riktigt bra lopp och var riktigt nöjd.

Nästa lopp blir Säffle stadslopp 10 km redan imorgon. Då får jag förmodligen springa snabbare om jag ska vinna.

252 km

Avbröt fartperioden för en vecka för en mängdvecka. Löpmängden blev 252 km förra veckan. För ses som godkänt, men det viktigaste är att jag hade en bra känsla hela veckan, speciellt mot slutet. 
Det enda fartlikna jag gjorde förra veckan var Lördagens 15 gr 1 km, i strax under 4 min fart. Väldigt bra känsla då. Annars rullade jag runt i ca 4:40 fart. 

Nu ska jag försöka igen att dra ner mängden och köra lite snabbhet en dryg månad till. 

Bild från reklaminspelningen för några veckor sedan:Resultat Lag-SM kval

Nu sitter jag i bussen på väg hem till Karlstad. Det blev tyvärr som väntat att vi inte räckte till för att ta oss till final. Tror att vi slutade på en 3:e plats.
 
Mitt lopp är jag inte direkt nöjd med heller. Hade som mål att vinna mitt lopp, men blev 2:a istället. Loppet gick i ganska moderat fart och jag låg bara med i klungan tills det var ett varv kvar. Kände mig extremt pigg då och skulle "bara" avgöra loppet. Alla släppte utan Uppsala löparen. Sen räckte inte mina ultraben till för att svara på upploppet. Tiden blev 15:53. Hade dock en bra dag och skulle ha kunnat sprungit snabbt idag. Borde kanske ha varit uppe och kört hårt betydligt tidigare. Dock lätt att spekulera om det i efterhand.
 
Nu väntar en vilodag innan jag kör en hård vecka med en del mängd. Innan jag lägger om fokuset på lite snabbare löpning ett tag till.
 
 

Lag-SM

Sitter i en minibuss på väg till Stockholm för Lag-SM. Där väntar det 5000 meter för mig och en massa andra spännande grenar för övriga laget.

Mitt personliga mål är att vinna mitt lopp. Kan inte göra så mycket mer. På förhand ser det ut att vara ett väldigt öppet heat som kan sluta ungefär hur som helst.

Lagets mål är självklart att vinna kvalet och gå till final. Samtidigt som vi inte kan ha ett annat mål är det extremt svårt att klara det. Vi har en lite för tunn trupp och är väldigt känsliga för de avhopp vi har fått. Hammarby får gälla som klara favoriter.Maratonstafetten

Nu har jag för fjärde året sprungit maratonstafetten. Har dock inte lyckats vunnit stafetten sen premiäråret 2013. Men det blev som ifjol snabbaste sträcktid och titeln loppets gigant. 

Jag hade dela Göta i 2 jämna lag. Så det var delvis därför vi inte vann. Eller kan garantera att vi hade vunnit om vi hade våra bästa löpare i ett lag. Det kommer vi ha nästa år säger jag redan nu. 

Jag sprang sträcka 7 & 10. Jag vet att formen inte är på topp på så här korta distanser, så planen var att ta i en sträcka och sen köra betydligt lugnare på andra sträckan. Tiderna blev 7:30 & 7:46. 7:30 var 1 sekund snabbare än Per Alsterdals snabbaste sträcka. Tjäna 1000 kronor på den sekunden.

Nu närmast blir det Lag-SM imorgon, där jag kommer att springa 5000 meter. Även om formen som sagt inte är den bästa på medeldistans för tillfället har jag förhoppningar om att vinna loppet och hjälpa Göta till finalen och SM-veckan i Norrköpning. Där kommer jag ändå att vara och springa 100 km.

3000 meter

Fortsätter med lite snabbare pass. Ska springa Lag-SM på Lördag och ville gärna springa på bana minst en gång innan det. Så efter 10 km igår sprang jag in på Tingvalla och körde 3000 meter på banan tillsammans med Niklas. Planen var att få en bra känsla utan att på något sätt ta i nämnvärt. Känslan var bra och tiden är egentligen oviktig. Men om någon vill veta blev det 9:32 med km 3.14, 3.11, 3.07. Hade som sagt en helt okej känsla, så det ska bli intressant att se vad jag är kapabel till att göra på 5000 meter på Lördag. Då lovar jag att jag får ta i ordentligt.

Imorgon blir det Maratonstafetten och Göta ställer upp med två jämna lag. Kan säga direkt att vi inte kommer att vinna, men det ska bli roligt ändå. 17:30 börjar det vid Tyrstugan.

Träning vecka 18

Veckan började segt, men det kändes bättre och bättre. Fartmässigt blev det två stycken intervallpass 6 gr 6 min och Väserundan. Mängdmässigt blev det 17 mil löpning, 4 tim cykel och 2 tim styrka. 
 
Kommande vecka kommer jag dra ner mängden ännu mer och prioritera fartpassen. Idag blir det en snabbare 3000-ing på Tingvalla, Maratonstafetten på Onsdag och Lag-SM 5000 på Lördag.

Väserundan

Igår var det pingst och ledig från jobbet. Passade på att ta en spontanare till Väse för Väserundan. Ett 7.5 km långt lopp i mestadels terrängen. Med lite trasslig träning och en förkylning som envist segar sig kvar hade jag inga förhoppningar på loppet mer än ett bra träningspass och troligtvis en vinst. 
 
Så blev det dock inte du duktige spårvägenlöparen Gustav Nordling hade letat sig hit. Han har något som jag saknar för tillfället. Nämligen fart i benen. Vi låg ihop tillsammans med Niklas Wassberg i ca 7 km, sen var det klasskillnad och han sprang ifrån mig och jag fick en ungefär lika stor lucka till Niklas. 
 
Gillar inte att förlora men tar med mig två saker:
1. Kändes lite bättre än förra loppet
2. Det viktigaste: Hade inte ont under eller efter loppet.
 
Nu blir det att ladda för nästa lopp, som blir Maratonstafetten på Onsdag. Hoppas på snabbare ben då.

Löpningen börjar kännas bra igen

Efter vila, förkylning och lite små ont börjar kroppen svara som vanligt. Jag är långt ifrån någon toppform, men kan ändå springa på helt okej i distansfart i alla fall. Sen är jag långt ifrån någon form för att springa bra på 5 & 10 km. Kommer springa några sådana lopp den närmaste tiden. Återkommer med vilka det blir. Men planen är att tävla mig i form. Sen är det egentligen inte förens den 13 Juli och SM 100 km jag väldigt gärna springa bra.

RSS 2.0