Mängdträning

Började köra igång mängdträningen inför VM på riktigt förra veckan. Dock fick jag feber direkt och fick ta två vilodagar (tisdag-Onsdag) och en lugn Torsdag. Fick ihop 175 km iaf, så ingen katastrof.

Idag har jag varit ledig och tränat och vilat. Förmiddagen blev det 22 km löpning, 30 min cykel och lite rörlighet. På eftermiddagen blev det 16 km löpning och 1 timme styrka.


Tjurruset

I Lördags var det återigen dags för Tjurruset i Karlstad. Då jag vunnit loppet 3 raka gånger var det lätt att ha en målsättning med loppet. Bara vinst som räknades.

Startskottet ljöd och märkte ganska direkt att mannen att slå idag var 10-faldiga Tjurruset vinnaren Per Alsterdal. Simon Ödman hängde oxå med en knapp km, men sen var det bara Per jag såg under loppet.

Per sprang på bra i början på grusvägarna och det var bara att ta ryggen, men sen när vi kom in på en mindre stig ville jag gärna ligga först, för att lättare se vart jag sätter fötterna. Så tryckte på lite extra när vi kom ut på grusvägen och tog ledningen. Vi kom sedan in i en kohage och sprang över bäcken där ett antal gånger. Det var tufft att springa i hagen då underlaget var väldigt ojämnt. Låg först och kunde bestämma farten. Sen kom vi till det uppratade hindret "Drethölet". Rakt ner i vattnet för att sedan klättra upp för en brant kulle och sedan ner i vattnet igen.

Blev nerkyld här och tyckte helt plötslig att det kändes väldigt segt. Dock när vi kom in i skogen och passerade några blöthål fick jag en lucka bak till Per. Fick nya krafter och kändes bra igen. Nu var det ett avsnitt i skogen på några km där man kunde springa på ganska bra på stigarna.

Sen kom jag ut till hinderbanan. Många höbalar, kryphinder, bäckar och sicksacklöpning. Här var det ett spurtpris till den som gjorde banan snabbast. Något jag inte prioritera att göra, men var retliga 0.4 sekunder ifrån att vara snabbast där.

Efter det var det dags för en ny blöthåla med högt gräs och en del lera. När jag sedan sprang under järnvägen visste jag att det inte var långt kvar. Avståndet bak var betryggande och kunde njuta sista biten in då det var lite olika hinder och vatten att passera.

Hann även göra att litet spratt på upploppet då jag fejka att ramla och skada mig. Något som varken Ingela eller Viktoria uppskattade. Men det är väl tur att man har olika humor.

Segermarginalen bak till Per blev 40 sekunder och nästan 4 minuter till 3:an Simon.

För att sammanfatta loppet var det stabilt, men framförallt väldigt roligt. Absolut inte årets viktigaste lopp, men förmodligen det roligaste. Mycket publik längs banan och kul att vinna på hemmaplan. Hoppas kunna försvara segern nästa år med!


1000-ingar

Var på Tingvalla igår och körde 1000 meters intervaller. 8 stycken med 45 sekunders vila. På för en gångs skull ett helt vindstilla Tingvalla.

Planen var att springa igenom dom i 3:20 fart. Inte snabbare, undviker syra i största utsträckning. Syran gör mig inte till en bättre ultralöpare. Hade en bra känsla genom hela passet och låg på mellan 3.14-3.20. Snitt 3.17. Tar med mig den bra känslan till Lördagens Tjurrus. För då måste jag ta i mer om jag vill vinna och det vill jag.


Stabilt

Gör den sista lite lugnare veckan nu innan mängdperioden börjar. Den har känts bra den senaste tiden och har fått till några bra snabbare pass. Bland annat 2000 meters intervaller och 10 minuters intervaller. Annars har den senaste tidens träningshöjdpunkt varit förra helgen läger med ultra360. På lördagen då blev det rörlighetspass, intervaller, styrka, löpning och yoga. Sen på Söndagen blev det ett långpass på 52 km.

Här närmast väntar Tjurruset nu på Lördag. Även om jag inte har tränat för det är målet alltid att vinna detta lopp.

Annars är det såklart VM som är målet för säsongen. Då ska formen vara där och jag ska göra mitt bästa ultralopp hittills i mitt liv.

Såg även idag att jag fortfarande har gjort årets bästa 6-timmars.


Bra Blodomlopp

Tog och sprang blodomloppet 10 km på hemmaplan nu i Torsdags. Hade på förhand inga större förhoppningar då jag är inne i en hård vecka samt tränade 2 timmar på förmiddagen.

Starten gick och motståndet var stenhårt då det var med 3 Etiopier med. En sprang dock 5 km, men var avhängd innan det ändå. Efter knappt 2 km fick även Niklas Wassberg släppa och det var jag mot Etiopien. Farten var hög, men kändes ändå väldigt bra. Släppte dock den främsta av dom efter drygt 4 km, fick försöka rikta in mig på andra platsen istället, även om det blev en lite lucka där med. Fick dock kontakt igen med 2 km kvar. Kortvarigt innan det blev några meter igen. Fick nöja mig med en 3:e plats på tiden 31:12. Ettan hade 30:40 och tvåan 31:04.

Väldigt nöjd med loppet efter förutsättningarna. Ingen distans jag tränar för, samt tränat hårt i veckan. Tidsmässigt var det oxå bra, även om banan var ca 300 meter kort.


RSS 2.0