Försvarade DM-Guldet

Då är helgens tävling avklarad och säsongens första guldmedalj hemma. Det var en vinst i Terräng-DM 4km i Forshaga som ordnade det. Skönt att försvara guldet från ifjol. För övrigt blev resten av pallen också precis lika som ifjol, med L-O Gävert som tvåa och Benjamin Ahlbäck knep bronset klart. Riktigt imponerad av Benjamins löpning idag och han var bara sekunder från att ta en ännu ädlare medalj. Kan garantera att han hade den klart snabbaste avslutningen de sista 200 hundra metrarna.

Sisu Forshaga hade ordnat en riktigt tuff bana som gick 2 varv på en 2 kilometersslinga. Varvet hade tre ordentliga backar, varav två av dom riktigt branta. Den andra backen på varvet hade namnet "Mördarbacken" och vaderna var fulla med syra då. Vädret var helt okej, lite mulet och cirka 5 grader skulle jag tippa på. På gränsen om det gick att springa i tävlingslinnet, tror jag var den enda som bara sprang i linnet. Får hoppas det är förstått att jag även hade kortbyxor.

Loppet: Gick ut hårt men kontrollerat och tog ledningen nästan direkt. Planen var att få en lucka så snabbt som möjligt och tryckte på i första backen. Tror det blev en liten lucka då till tvåan Gävert men den växte inte jätte mycket första varvet. Kände att jag hade väldigt bra tryck i benen när jag kom upp på jämn mark efter backarna och tror det var då jag skapade det största avståndet. När varvningen kom kände jag mig hyggligt fräsch och fortsätte att trycka på i löpningen. Under andra varvet växte luckan mer och mer. Fick slita lite med syran i de sista backarna men kändes hela tiden bra. Kunde rulla på bra nerför sista backen och ganska ohotad vinna på en tid på 13.08. Avståndet till tvåan Gävert blev tillslut 40 sekunder och bara 5 sekunder efter kom Benjamin i mål.

Kilometertider: 3.12, 3.19, 3.12, 3.21 + 4 sekunder
Svårt att få ut något av kilometertider på terränglopp beroende på kuperingen. Det man kan se är att det var två väldigt jämna varv.

Målet med loppet: Ett litet mål före jag visste banan var att springa under 12.50, men det var väldigt tuff på den här riktigt tuffa banan. Är ändå nöjd med tiden och fram för allt känslan. Det stora målet var ju annars att försvara guldet och det lyckades. Ett riktigt bra genrep för Terräng-SM nästa helg!