Tips för att hålla sig frisk (del 1/2)

Att träna mycket och regelbundet är ett måste för att man ska utvecklas i löpningen. Då är det ett måste att man håller sig frisk. Här kommer några enkla med ack så viktiga tips om hur man ska hålla sig frisk:

#Vilopuls - Att ta vilopulsen varje morgon är jätte viktigt. För om vilopulsen är betydligt högre en morgon är det ett tecken på att du håller på att bli sjuk. Så då är det viktigt att du vågar vila, så att sjukdomen inte bryter ut i kroppen och förhoppningsvis kan du träna nästa dag.

#Vitpeppar & Vitlök - Några vitpepparkorn varje morgon skyddar dig mot magsjuka och någon klyfta vitlök skyddar dig mot förskyllningar. Såklart extra viktigt i magsjuke- och förskyllningsperioder.

#Städa - Att bo och vistas i väldigt dammiga och smutsiga rum kan också påverka om du får vara frisk eller inte. Så det är viktigt att man i alla fall dammsuger regelbundet. Sen tror jag inte det ska gå till någon överdrift, då kroppen kan för en chock när man lämnar hemmet och är hos någon som inte har det lika städat. 

#Järnvärde - Har man ett dåligt järnvärde har man automatiskt ett sämre immunförsvar och det är lättare att bli sjuk. Det går snabbt och enkelt att testa sitt järnvärde på närmaste vårdcentral. Har man järnbrist kan man äta järntabletter. Men ett bättre alternativ är att försöka äta mer järnrik mat, tex blodpudding eller broccoli.

#Sova - Tränar man mycket och sover för lite och oregelbundet får man räkna med att det kommer sjukdomar i alla former. Sömnen är extremt viktig. Det rekommenderas att man sover 8 timmar per dygn, men när man tränar mycket ska det vara betydligt mer än så. En powernap mitt på dagen är guldvärd, själv är jag helt beroende av en powernap för att orka med dagen.Skalmans mat & sov klocka skulle vara bra för löpare som vill vara friska.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0