Dubbel seger i dubbel bemärkelse i Tjurruset!

Sprang Tjurruset i Stockholm igår och det gick bra den här gången också. Blev en ny vinst och vann alltså dubbla segrar i Tjurruset (Karlstad och Stockholm). Loppet igår blev även en Göta dubbel, då träningskompisen Anton Nilsson gjorde ett kanonlopp och tog en klar 2:a plats!
 
Åkte bara tur och retur till Stockholm för att springa. Hade en suverän privat chaufför i Antons fader Peter. Väldigt tacksamt och det underlättade betydlig för oss. På uppvärmningen var dock inte riktigt magen med mig. Benen kändes bra, men magen ville inte vara med mig. Efter två toabesök kändes det dock som om det var under kontroll.
 
Startskottet gick och det blev en jätterusning på den korta startängen. Blev rejält trängd och kom betydligt längre bak än vad jag hade tänkt. Blev irriterad och på ren ilska sprang jag så långt till höger jag kunde och rundade fältet och upp i ledning precis innan det smalnade av, kom väldigt långt ut och var tvungen att hoppa över en ganska stor sten.
 
Nu låg jag dock där jag ville och kunde bstämma tempot själv. Vi kom ut på en äng och lunkade på i ett kontrollerat tempo. Precis efter första km började en rejäl backe, men sprang uppför den med små lätta steg utan att vara nära att få syra. Efter backen blev det löpvänligt med mycket utför. Tryckte på lite och fick en liten lucka. Dock kom vi ner snabbt till en bäck med leriga sidor. Fick inget fästa alls i mina snabbskor och det blev som bambi på hal is. Dom bakom med terrängskor kom ifatt väldigt lätt och jag fick verkligen kämpa för att stå på benen. Sen kom vi ner mot en sjö och sprang i vatten till midjan i ca 100 meter. Eller sprang är fel uttryck, det blev ett långt led och vi gick i moderat tempo. Efter vattnet kom vi direkt till en slalombacke med två riktigt tuffa stigningar. Tog det medvetet väldigt lugnt nu och en Ärlalöpare gick upp i täten och fick en liten lucka. Kollade bak och såg att Anton nu låg precis bakom mig. 
 
När vi kommit upp för slalombacken (ca 2.5 km) blev det väldigt lättlöpt och jag tryckte på igen. Blev en lucka direkt och sen blev det ett sololopp. Var nu några km med mestadels fin löpning med några avstickare på mindre stigar och några branta bäckar vi skulle ner och upp i. Efter ca 7 km kom jag ut i ett sandtag och det kom en riktigt lång och tuff sandbacke. Nu var benen inte pigga och det var bara att kämpa sig uppför utan att få för mycket syre, eller hade en klar ledning så det var ingen idée att chansa nu. Kom några till sega sandbackar innan det blev löpbart igen. Efter lite lättare skogslöpning kom den fruktade "bävrdammen".
 
Bäverdammen var en blöthåla som man stundtals sjönk ner till bröstet och botten var ren lera/dy. Kan säga att det inte gick fort här. För att göra det ännu jävligare hade du snälla bävrarna vält massa träd som man var tvunget att klättra över. Tog sin tid att passera här, men tillslut var jag igenom och bara en u-sväng från målet. Kunde kosta på mig att stanna någon sekund och köra ett segervrål efter sista kryphindrat innan jag gick i mål.
 
Bakom mig var det mer spännande trodde jag. Men det var det absolut inte, efter mig fick jag höra av speakern att Anton låg på en klar andra plats och efter att väntat i 46 sekunder blev det kramkalas i målet. Skönt att visa Stockholm att det är Göta som bestämmer!
 
Foto: Här mina vänner, ser ni 1:an och 2:an i Stockholms Tjurrus 2013!!!  fy fan vad vi äger! André vann även i karlstad, så han har tagit dubbelseger! ✌ #löpning #tävling #tjurruset #2013
1:a & 2:a
 
Summering: Riktigt skönt med en dubbelseger, även om känslan idag inte var på topp. Kände av magen i mitten av loppet, men var ändå ett okej lopp. Det är segern som räknas. Egentligen förvånad att det blev två segrar i Tjurruset. Känner inte att jag är bra i svårsprungna partier. Igår hade jag lite tur att det var en del löpvänliga partier. Men riktigt nöjd iaf, även om Tjurruset enbart är en kul grej. Det är på Terräng-SM om tre veckor som det ska gå riktigt fort!
 
Resultat:
http://racetimer.marathon.se/sv/race/resultlist/1524?checkpoint=9999&layout=marathon2&page=1&rc_id=7060

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0