Träningsmängden senaste veckan

Måndag: Spinning 4 timmar 
+ 1 timme styrka
Tisdag: Löpning 60 km (26+34)
Onsdag: Löpning 25 km (12+13)
+ 30 min cykel + 30 min styrka
Torsdag: Löpning 45 km (12+33)
+ 15 min cykel
Fredag: Löpning 36 km (26+10)
+ 15 min cykel
Lördag: Löpning 21 km
+ 30 min cykel
Söndag: Löpning 33 km
+ 15 min cykel

Bra vecka utan något ordentligt långpass, men ganska många som var och nosade på att räknas som det. 3 pass på 33-34 km och 2 pass på 26 km. 


Träning vecka 8

En av mina hårdare träningsveckor är avklarade. Totalt blev det 220 km löpning, 6 timmar cykel, 90 minuter styrka + daglig rehab.

Kroppen känns bra och det har stundtals varit ganska bra fart på distansen. Nu väntar en ny tuff vecka.

Dubbla långpass

Idag blev det en tuffare träningsdag. Passade på när jag enbart behövde vara på jobbet 9-13. Sprang 26 km innan jag började jobba. Vilade (jobbade) i knappt 5 timmar innan jag begav mig ut på mitt andra pass. Den blev nu 30 km och avslutade på Viktorias jobb. Vi åkte tillsammans hem och direkt hemma byte jag snabbt om till torrt för att följa med på hennes löppass. Så det blev ytterligare 4 km. Så totalt blev det 60 km löpning idag.
 
Klockan är strax över 20 och det blir kvällen nu. God natt!

Träning vecka 7

Den här veckan blev som planerat en lättare vecka. Med mest transportlöpning till och från jobbet. Det blev totalt 16 mil löpning, 1 timme spinningcykel och 2 timmar styrka. 

Nu väntar två betydligt tuffare veckor. Trots det blev det ingen löpning idag, men ändå 5 timmars träning (4 timmar spinningcykel + 1 timme styrka). Imorgon är jag löpare igen och då blir både förmiddagspasset och eftermiddagspasset över 25 km. 


Träningen rullar på

Är inne i en typiskt träningsfas nu. Kroppen känns bra, men samtidigt lite sliten. Formen är lagom bra för tillfället. Precis som den ska vara nu.

Förra veckan blev det 18 mil löpning, 6 timmar cykel och ca 5 timmar styrka. Den här veckan blir lite lugnare för att ladda upp för två tuffare veckor.

Träningsdag i Stockholm

Kom till Stockholm i fredags för en träningshelg med mitt ultrateam ultra360. Valde dock att åka hem redan på Lördag eftermiddag. Vill inte gå in på varför, men kan berätta vilken underbar träningsdag vi hann med istället.

Det var en minst sagt intensiv, spännande och annorlunda träningsdag vi fick vara med om. Vi gick upp i hyfsad tid för att vara i en gymnastiksal 06:45. Väl där blev det fokus på stabilitet, styrka och framförallt rörlighet med ett gäng spännande övningar. 

Vi tryckte i en macka för att sedan göra oss redo för en löptur. Klockan var nu ca 9. Fokuset var att hitta flowet i sin tänkta tävlingsfart. För min del blev det 25 minuter i strax under 4 minuters fart. Sprang lite till innan vi sprang bort mot en snöig fotbollsplan. Väl där väntade ett gäng nya spännande övningar. Allt från traditonella övningar som löpskolning och vanlig löpning till parkour övningar stod på schemat. 

Klockan blev 12 och nu var det dags för en snabbare lunch, innan vi återigen begav oss mot fotbollsplanen. Lite fri löpning blev det innan vi skulle göra oss redo för 6 stycken maxlopp på 50 meter. Dock var det inga vanliga maxlopp, utan dom skulle ske barfota i snön. Gick det med. Vi sprang en kort sväng till innan vi begavs oss till gymet för ett styrkepass. 


Sen blev det hemfärd för mig. Men tar med mig många nya intryck och övningar som förhoppningsvis gör mig till en bättre ultralöpare. Imorgon Söndag blir det dock ett vanligt hederligt långpass.


Sluta tidigare = extra träning

Nu sitter jag på tåget till Stockholm. Det har varit en bra dag annars oxå. Väldigt lugnt på jobbet så kunde springa hem lite tidigare. Efter en runda på 15 km kom jag hem och satte mig direkt på spinningcykeln för 90 minuter trampande. Passa samtidigt på att läsa en bok om pedagogisk dokumentation som jag måste läsa. Hade fortfarande tid över innan tåget gick, så hann även med 30 minuter styrka innan jag cykla bort mot tågstationen.

Nu ser jag fram mot en bra träningshelg med ultra360.


Träningshelg i Stockholm

Kommer att spendera helgen i Stockholm med ultrateamet. Har stora förhoppningar om att det kommer att bli ett väldigt bra träningsläger med mycket löpning och löparsnack. 

Förhoppningsvis blir det även lite mer information om teamet, för just nu vet inte ens jag vad det kommer att bli av teamet. Men stora mål har teamet som passar perfekt med mina målsättningar, så det känns som en självklarhet att jag ska vara en del av teamet och lyfta ultralöpningen mot nya höjder. 

Delar av teamet:6-timmars i bilder

Före start:

Under loppet:

Efter loppet:

Dagen efter:Ny mängdperiod börjar

För att bli en riktigt bra ultralöpare är jag helt övertygad om att de tre viktigaste faktorerna till framgång är:
1. Klara av att träna mycket
2. Vara skadefri
3. Ha tålamod

Med detta i tanke har jag bestämt mig för att träna något alternativpass i veckan. Med det hoppas jag på att jag ska orka träna mer mängd men samtidigt mer skonsamt. Alltså kommer det att bli mer träning tidsmässigt, men någon mil mindre löpning i veckan. För även om jag vill prestera bra redan nu är det ändå en långsiktig plan jag har med min ultralöpning. Kommer såklart ändå springa många veckor över 20 mil.

Målgång och vinst Karlstad stadslopp 21 km

Idag på min lediga Måndag blev det 3 timmar spinningcykel på FM. Ska vila nu ett tag innan det blir en löprunda för att avsluta med ett bålpass på KMTI. Viktoria som har lurat med mig på det gruppass.


Kroppen känns bra igen

Efter 6-timmars blev det en vilovecka följt av en lätt vecka. Kommer bli 11-12 mil den här veckan, med mest transportlöpning till och från jobbet. Nu börjar dock kroppen kännas bra och planen är att börja träna som vanligt igen till veckan. Ser verkligen fram emot att komma igång med träningen igen! 

Här var jag trött!Test bilder


Testar om jag lärt mig lägga upp bilder på bloggen genom mobilen. Tror jag lyckades. Bild från 6-timmars när jag var lagom pigg.

Tävlingar 2016 fortfarande oklart

Egentligen skulle jag vilja ha tävlingsplaneringen klar nu, men på grund av att det fortfarande är oklart när SM och VM ska gå håller jag det öppet än. Då jag inte fick med mig det resultat jag ville under Karlstad 6-timmars lutar det dock mot att det blir ett 6-timmars till under våren/början av sommaren. Det som det lutar mot just nu är Borlänge 6-timmars redan den 2 April. 
 
VM kommer gå någon gång under det sista kvartalet. Även om jag absolut inte är uttagen till VM än, så utgår jag ifrån att jag kommer att springa det. Träning och tävlingsplaneringen kommer att vara inriktad för det. Förra året hade jag blivit extremt glad att bara få springa ett mästerskap. Nu är jag inte ett dugg intresserad av att "bara" få delta. Nu ska jag prestera om jag ska springa. Så därför vill jag prestera något bra resultat nu i början av året för att sedan kunna lägga allt fokus på att träna och hitta formen till VM. 
 
Så min ultrasäsong skulle kunna se ut så här:
23 Januari Karlstad 6-timmars
2 April Borlänge 6-timmars
Oktober-December VM
 
Förmodligen vill jag klämma in en ultra under sommaren också, men egentligen inte nödvändigt. Men om inte VM går allt för tidigt eller jag inte blivit uttagen än, så ligger Ultravasan i Augusti som ett mycket lockande alternativ.

RSS 2.0