Blodomloppet

Imorgon springer jag Blodomloppet 10 km här hemma i Karlstad. Ska bli riktigt trevligt. Egentligen har jag väl inga jätte ambitioner. Har börjat en tuff vecka och kommer träna någon timme på förmiddagen innan loppet. Men vill självklart vinna loppet.

Starten går kl 19 utanför Tingvalla.


Kraftloppet

Igår var jag i Finspång och sprang stafetten Kraftloppet för fjärde året i rad. Sprang som vanligt för Stefan Franssons lag Franssons konsult. Vanligtvis brukar han har riktigt bra lag, men i år var det mer ett lokalt lag. Dock var det minst lika roligt att vara en del av laget ändå. Stafetten är 72 km lång och är uppdelad på 10 sträckor.

Jag sprang 1:a och 8:e sträckan. Det var kul att ta starten och ville växla i ledning, samtidigt som jag inte ville förta mig då jag hade en 12 km sträcka att springa också.

Startsträckan var 4.1 km lång och ganska kuperad i skogen. Vi blev ganska snabbt två stycken lag i täten. Orkade dock inte ligga bakom så länge som jag hade tänkt och gick upp i ledning efter drygt 2 km. Växlade först på tiden 13:46. Det var ett banrekord med 46 sekunder. Så hade gett laget ett bra start.

Det gick knappt 3 timmar innan jag sprang igen. När jag börja springa sträcka 8 var det 7 minuter fram till nästa lag. Så såg inte en enda löpare på mina 12 km. Annars kändes det bra och trodde jag skulle springa under 40 minuter. Men sprang på höga 40 minuter. Lite besviken på mig själv efteråt, men tog i alla fall in 2-3 minuter på mixlagen framför oss.

Vi blev 3:a i Mixklassen och alla i laget gjorde vad dom kunde.


DM 10000 meter

Då jag är i en period med fart och inte orkade köra ett intervallpass själv blev det ett tröskelpass på DM. Målet inför loppet var bara att flyta igenom på ett kontrollerat sätt i en ansträngningsnivån som jag uppskattade att jag bör ha om jag springer milen på 35 min.

Starten gick och jag hade inga planer på att lägga mig först. Gjorde en medvetet dålig start från min bana ett, dock var det ingen som sprang in framför mig och jag fick ledningen efter ca 30 meter ändå. La mig i 3:30 fart i början. Kändes dock lite väl långsamt, så ökade lite eftersom. Egentligen finns det inte så mycket mer att säga om loppet nu. Sprang extremt kontrollerat hela vägen och kunde även ganska enkelt korsa mållinjen först efter de 25 varven. Tiden blev 34:03. Får vara nöjd med det, med tanke på hur lite jag tog i.

Nästa lopp blir Kraftloppet på Lördag och Blodomloppet på Tisdag. Det var mycket därför jag tog det extremt lugnt igår på tävlingen. 4 tävlingar på 11 dagar är lite väl mycket om man ska maxa på alla.


Springer DM 10000 meter

Lite inpulsivt anmälde jag mig till DM 10000 som avgörs ikväll på Tingvalla. Då jag springer 3 andra lopp mellan den 20-30 Augusti kommer jag enbart ta det som ett väldigt kontrollerat tröskelpass. Planerar att springa på strax under 35 min som snabbast. Då det är ett ganska beskedligt startfält bör jag klara det utan att behöva förlora. Kommer det dock någon bättre löpare med kommer jag förmodligen springa lite fortare om jag blir tvungen.
 
Annars idag är jag ledig och var ute imorse strax över timmen och körde barfotalöpning, spänst och rörlighet i gräset. Ett för mig nyttigt men ovanligt pass.

Vasastafetten

Andra gången jag springer Vasastafetten och precis som 2012 blev det vinst i mixklassen. Nu kan inte jag ta åt mig särskilt mycket av äran för det. Visst jag vann min sträcka över de andra i mixklassen och utökade ledningen jag fick av Haben efter första sträckan. Men i ärlighetens namn sprang jag inte särskilt bra (nu är jag snäll mot mig själv). Kroppen kändes bra och när det var bra underlag sprang jag helt okej, men största delen av banan gick på hala stigar och spångar över myrar och där trivs jag inte särskilt bra med mina asfaltsskor. Vet inte hur dom tänkte när dom sätte mig på den sträckan. Men blev klar vinst efter en stabil laginsats av Forrest runners - Team Finspång.

Det kommer dock inte bli någon seger nästa år i Vasastafetten. För då kommer jag istället satsa på att vinna Ultravasan. Godtar inte att det ska bli norsk seger även nästa år.


Träning vecka 31 & 32

Började träningen ordentligt igen vecka 32. Då blev det drygt 22 mil löpning, 6 timmar cykel och 2 timmar styrka. Dock kände jag lite i ljumsken på Söndagen. Så besluta att ta 2 alternativ dagar med cykel.
 
Så förra veckan blev lite lugnare. 18 mil löpning, 5 timmar cykel och 2 timmar styrka. Känner inget i ljumsken nu. Förmodligen var det bara för att kroppen var lite ovan. Tänker inte riskera något inför VM.
 
Nu kommer jag gå in i en 2 veckors fartperiod. Kommer springa mindre och köra mer fart. På Lördag väntar Vasastafetten.

Träningen går bra

Första hårda veckan efter SM är igång. Började med att springa 106 km + cykel och styrka de första 3 dagarna. 
Idag blev det bara 10 km löpning, men istället 4 timmar cykel och 30 min styrka.
 
Har en bra känsla i kroppen och det är väldigt roligt att träna nu. Tar med mig det!

Kommande tävlingar

Nästa ultralopp blir VM om några månader. Kommer att prioritera en träningsperiod nu som jag starta igång på allvar idag. Men kommer även att hinna med några kortare lopp:
 
20 Augusti Vasastafetten
Kommer springa sträcka 2, ca 14,7 km
27 Augusti Kraftloppet 
Kommer springa sträcka 3, ca 12 km
30 August Blodomloppet
10 km hemma i Karlstad
17 September Tjurruset
ca 10 km terräng

RSS 2.0