Lyckat Lidingölopp - 5:a

Är hemma efter en lyckad helg i Lidingö. Har som sagt lagt ner säsongen nu, men som det visar sig blir det några tävlingar ändå här i höst. Bodde med Sisu Forshaga på Lovik precis brevid Lidingövallen. Vi åkte ner på Fredag morgon och tog det lugnt på kvällen när vi kom ner. Det blev bara en lugnare distans för att jogga ur benen lite efter resan. Skulle springa 15 km i den tuffa klassen M22.
 
Startade 9:40 på Lördag morgon och benen kändes rätt så bra på uppvärmningen. Planen var att inte gå ut för hårt för att sedan vara stark på andra halvan. Starten gick och det blev som beräknat en riktig rusning på startfältet på den leriga startplatsen. Tog det medvetet lite lugnt och låg bakom några i början som jag visste att jag skulle komma före i mål. Första kilometern var väldigt lätt så jag försökte bara rulla på. Sen började det bli lite mer kuperat och många blev straffade för sin offensiva öppning och jag började avancera i fältet. Samtidigt som jag fortfarande var väldigt bekväm i min löpning. Vi kom ner till Lidingövallen (3km) och det blev lättlöpt ett tag. Låg nu i en klunga på tre med Marcus Carlsson och Filip Segerberg på 7-9 plats. Jag drog mycket i den klungan och efter 5 km sa jag att vi skulle hjälpa varandra för att komma ikapp klungan framför. Marcus reagerade blixtsnabbt och ökade farten lite uppför backen. Filip fick släppa direkt och nu var vi bara två som kunde hjälpa varandra till bättre placeringar.
 
Kilometrarna flög fram och det kändes riktigt bra när vi sprungit halva loppet och det tuffaste partiet började. Försökte att ta det lugnt i backarna och trycka på vid krönen. Kände att luckan fram inte blev större och snarare att vi började ta in på plats 5 och 6 i loppet. När vi kom till Grönstad var det 4 kilometer kvar och nu kändes det som att jag skulle ha en bra chans på 5:e platsen när jag fortfarande kände mig stark. Nu blev det en rejäl backe som både var lång och brant. Fick släppa lite i backen till Marcus och låg nu på en 8:plats med 3.5 kilometer kvar. Kom dock ikapp Marcus direkt när backen var slut och tog upp jakten på 5:e platsen som det var cirka 10-15 sekunder fram till. Kom först ikapp finländaren som låg sexa och försökte trycka på riktigt bra. Nu var det väldigt lätt löpt fram till mål. Marcus hade också fått släppa och med 2 kilometer kvar gick jag upp till 5:e plats. Sista kilometrarna var jag ett jagat byte samtidigt som det kändes som att jag sprang fort. Tyckte jag fick en betryggande lucka bak till dom jag hade sprungit ifrån på slutet. Dock när jag kom in på det långa upploppet filmades jag på storbildsskärmen och såg att Marcus hade avslutat stark och var nästan i rygg på mig nu. Dock var det det jag behövde för att springa ännu snabbare och drog ifrån lite på upploppet och gick i mål som femma på tiden 51.26.
 
För att avsluta säsongen kändes det riktigt bra. Jämför man med förra året var det betydligt bättre. Då slutade jag på en 10:e plats på tiden 53.54. Det var alltså 2.28 snabbare och 5 placeringar bättre än ifjol. Ett riktigt bra kvitto att träningen har gett resultat. 
 
Resultat: http://194.68.222.247/LL2012lor/Results/List?Class=M22
 
 Vid Lovik efter cirka 3-4 kilometer. Är pigg här även om det inte syns.
 

Lidingöloppet väntar

Får bli ett väldigt kort inlägg för klockan är mycket och imorgon är det dags för Lidingölopet. Ska springa i M22 15 km och starten är redan 9.40.
 
Har inte så stora mål egentligen. Det ska bara bli riktigt kul att springa. Men såklart skulle det vara kul att klå fjolårets resultat. Slutade då med en 10:e plats på tiden 53.54.
 
Får räcka så tills vidare. Återkommer med resultat så snart som möjligt!

Kortare feber period

Började veckan med ett dubbelpas på Måndag och allt kändes bra. Dock kom backslaget på natten. Vaknade av att jag svettades och frös på natten och sov inte så mycket mer sen. Förstog väl egentligen att jag hade feber då. Har dock ingen febertermometer så fick det inte bekräftat så ignorerade det och körde morgonjogg ändå. Kändes faktiskt helt okej ändå. Var ledig från skolan så kunde ta det lugnt på dagen. Sov i tre omgångar på dagen och hade huvudvärk. Bestämde mig ändå i sista sekund att jag inte skulle köra intervallpasset på eftermiddagen. Tror det var ett klokt beslut och mådde bättre på kvällen. Var bra även på Onsdag, men körde min planerade vilodag. För att sedan köra ett dubbelpass idag Torsdag.
 
På Lördag vänter Lidingöloppet M22 15 km. Så var riktigt skönt att febern drog iväg ganska fort. Har tränat ganska hårt nu så tror bara kroppen mådde bra av lite extra vila. Ska bli riktigt kul på Lördag oavsett!
 

Träning vecka 38 Grundträning

Måndag 17 September:
FM: Morgonjogg 11.3 km
EM: Distans + 4 gräsdiagonaler 15.5 km + Bålstyrka
Kommentar: Stora delar med ryggsäck (Se separat inlägg)
 
Tisdag 18 September:
FMMorgonjogg 10 km
EM: Intervaller 3 gr 10 (70-20) + Löpskolning Totalt: 19.4 km 
Kommentar: Bra pass med mycket mängd, kontrollerat (Se separat inlägg)
 
Onsdag 19 September:
FM: Distans i terrängen 18 km  
EM: Bålstyrka
 
Torsdag 20 September:
FM: Morgonjogg 10 km
EM: Distans + Löpstyrka, Spänst, Snabbhet Totalt: 11.6 km
Kommentar: Ovant pass, (Se separat inlägg)
 
Fredag 21 September:
Distans 13.3 km + Fotstyrka + Bålstyrka
 
Lördag 22 September:
FM: Intervall 4 gr 2.9 km + 2.3 km Vila: 2 min Totalt: 20 km
Kommentar: Terräng, Separat inlägg kommer snart!
EM: Distans 10 km km + Löpskolning.
Kommentar: Ska ut på det nu
 
Söndag 23 September:
FM: Distans 25 km
 
 
Total mängd: 164 km
Kommentar veckan: Har börjat grundträningen på allvar nu. Länge sedan jag sprang i närheten av 164 km. Har ändå känts bra hela veckan. Lite träningsverk i vaderna efter det ovana Torsdags passet, men annars känns kroppen kanon. Nästa vecka är det Lidingöloppet. Även om jag har lagt ner säsongen vill jag såklart springa riktigt bra på Lördag. Samtidigt som jag inte behöver ha någon press på mig. Ska bara åka dit och ha riktigt kul!

Styrka/Spänst/Snabbhet

Igår körde jag ett väldigt ovant pass. Ett pass som innehöll mycket löpstyrka, spänst och snabbhet. Springer väldigt mycket mängd just nu, så tror att sådana här pass kan vara riktigt viktiga och det var tuffare än jag trodde. Som sagt var det ett väldigt ovant pass och resultatet var blandat. Var rätt så bra på en del saker samtidigt som jag var riktigt dålig på andra saker. Ska göra det här passet varje Torsdag i några månader nu, så ska jobba för att bli bättre. Henrik hade sytt ihop ett riktigt fint pass.
 
Jag körde följande pass:
1. Distans 25 minuter
Kan inte vara helt utan distans
Löpstyrka
2. Hälkick 3 gr 40 meter
3. Skipping 2 gr 40 meter
4. Skipping med viktmanschett 60 meter
5. Skipping med viktmanschett 40 meter
6. Löpskolning "Hjulet" 2 gr 40 meter
7. Bogsering (15-20 Kg?) 3 gr 60 meter
Riktigt ovant och svårt att bogsera en tung dunk efter sig.
8. Mångsteg rampen 3 gr 60 meter
Häckar
9. Gång över häckar 3 gr 6 häckar
10. Häckpassage med mellanstuds 4 gr 6 häckar
11. Enbenspendel
Träna på att få in rytmen. Det blev bättre men inte helt bra. Blir att träna hemma.
Snabbhet
12. Snabbhet 3 gr 60 meter
13. Snabbhet 3 gr 100 meter
14. Snabbhet 2 gr 150 meter
Första 50 meter flytfort, nästa 50 meter långa steg, sista 50 meter korta steg. 
Styrka
15. Utfallssteg 2 gr 20 st
16. Bencurl 3 gr 10 st
En övning jag var extremt dålig på.
17. Bencurl Baksida 2 gr 10 st
18. Knädrag gummiband 3 gr 15 på varje ben
19. Distans 25 minuter
 
Roligt och inspererande att komma in i hallen och köra lite annorlunda träning. Finns väldigt mycket att förbättre och det ska jag verkligen jobba på, men nöjd för att vara första liknande passet. Lite seg i vaderna idag, men det känns ändå helt okej. Mycket möjligt att träningsverken kommer imorgon.

3 Gånger 10 (70-20)

Körde ett mycket fint intervallpass igår. Nämligen 30 stycken 70 sekunders intervaller med 20 sekunders lätt jogg vila. Efter den 10:e och 20:e var det 3 minuters jogg vila. Det var jag och Anders som hjälptes åt och dra intervallerna. Vi körde intervallerna i Mariebergsskogen. Banan vi körde var svagt uppför första halvan och svagt utför andra halvan. Det betyder att intervalltempot blev väldigt varierande på grund av lutningen. Några intervaller var det bara uppför och andra intervaller bara nerför. Det blev nästan två varv per serie. 
 
Benen kändes bra och farten var hård men kontrollerad. Efter att ha tittat lite snabbt på kilometerfarten på intervallerna skulle jag tippa på att farten på intervallerna var i snitt 3.20 tempo, kanske precis under. Tempot när det var flackt var ca 3.15, men snittempot höjs rejält på intervallerna uppför. Då temot låg upp mot 3.30. Ett absolut godkänt pass med tanke på kuperingen. Körde inte heller i mina snabbskor igår. Man får en betydligt bättre känsla med dom, även om det kändes bra ändå.
 
Kände av lite i baksidan efter intervallerna. Tror inte jag är helt bekväm med underlaget, då man inte får hundra fästa på grusen. Hade likande känsla efter Student-SM som gick på likande underlag. Dock körde jag 18 kilometer distans idag och då kände jag inte av det. Kändes faktiskt riktigt bra och kunde inte hålla mig från att köra ett ganska bra tempo. Höll 4.20 i snitt på det kuperade Våxnässpåret. Behöver absolut inte springa snabbare än så, men idag kändes det bekvämt i det tempot.
 
Här inne gick gårdagens intervaller:
 

Stressig morgon

Nu när grundträningen är igång på riktigt gäller det att köra alla passen som är tänkt. Så när jag försov mig över en timme imorse var det inte ett alternativ att strunta i morgonpasset och åka till Universitetet istället. Började att springa i regnet min vanliga runda då jag kom på något smart för att spara tid. Sprang tillbaka hem och packade väskan och sprang till Universitetet. Blev en lite längre morgonjogg än tänkt och betydligt tyngre med en väska på ryggen, men han precis till Universitetet i tid. Dock slängde jag bara in väska så att dom såg att jag var där. Sedan sprang jag och duschade och köpte lite frukost. När jag slutade vid fyra var det bara att slänga på sig skorna och börja det andra träningspasset för dagen. Ganska segt med en ryggsäck med blöta kläder. Riktigt skönt när jag kom till Tingvalla och kunde ta av mig ryggsäcken och springa vidare. Löptekniken blir väldigt begränsad med en tung ryggsäck på ryggen. Så imorgon blir det att gå upp i tid och köra morgonpasset innan jag åker till Universitetet. Så att jag hinner äta det godaste målet på dagen, nämligen frukost.

Ny 4:e plats i Tjurruset

Igår gick 2012 upplaga av Tjurruset av stapeln och givetvis med mig på startlinjen. Formen kändes förvånansvärt bra trots den mycket begränsande träningen den senaste tiden. I år hade vi ju även ett lag som bestod utöver mig av Benjamin Ahlbäck, Elin Axelsson, Agnes Sjöström och Martin Axelsson. Kan säga nu att våran utklädnad gick i temat Kenya. Så efter jag hade varit förlöpare på Kalvruset var det bara att börja måla sig och klä ut sig lite. Det medföljde dock att uppvärmningen blev väldigt kort och lite stressig, men det funkade.
 
Så här stiliga var laget innan loppet:

 
När starten gick var det fullrulle som gällde på den väldigt snabba startsträckan. Som beräknat var det Anders Kleist som tog en tidig ledning och utökade den hela vägen. La mig i rygg på Enhörna löparen Hans Brolund på en tredje plats. Hörde att vi fick en lucka bakåt och det kändes väldigt bra. Sen sprang vi in i skogen och det var betydligt svårare att hålla en bra löprytm. Låg kvar i rygg men inte lika nära längre för att kunna se vart jag sätte ner föterna. Hörde att en löpare kom närmare oss men ville inte titta bakåt, även om jag var ganska säker på att det var gamla storlöparen Claes Nyberg. Efter en brantare nerförslöpning ramla jag rakt på ansiktet och mycket riktigt passerade Claes. Slängde en blick bakåt men såg ingen på långa vägar. Hade någon meter upp till Hans och Claes när vi kom ut ur skogen och ut på en grusväg. Tog in avståndet ganska direkt och var i rygg när vi åter sprang in i skogen. Dock var tränden tydlig. Jag tappade aldeles för mycket på den svåra och knixiga skogslöpningen. Var ett väldigt långt skogsparti nu där vi bland annat sprang längs en bäck ganska länge.
 
Tillslut kom vi ut på en kohaga och avståndet fram hade blivit drygt 20 sekunder. Trodde att det skulle bli lite mer lättlöpt och att jag skulle kunna ta in mycket av luckan. Dock blev det det motsatta. Riktigt tungsprunget med lera och "träsk". Vattnet var upp till midjan på några ställen och riktigt svårt att göra något som ens liknade löpning. När det var klart blev det några hundra meter med väldigt lätt löpning och jag försökt gasa på riktigt mycket. Dock märkte jag att avståndet fram till Hans och Claes var lite för långt och när vi närmade oss målområdet blev det väldigt många hinder igen och mycket löpning i Vatten. Kunde istället kosta på mig några sekunder och ta Kenya flaggan i det sista träsket, över sista hindret och över upploppet. Avståndet bakåt var så stort att jag inte såg någon och hade inte sett någon bakom på väldigt länga. Det visade sig att det var över 1.5 minut bak till 5:an. Som förövrigt var Kils (snart Göta) Anton Nilsson som gjorde ett kanon lopp. Förmodligen det bästa han har gjort. Blev alltså en upprepning av fjolårets 4:e plats.
 
 
Nöjd ändå med loppet. Mot Kleist fanns det inget att göra men hade med bättre skogslöpning kunnat utmanna om 2:a platsen. Men just skogslöpning är inget jag prioriterar att bli bra på. Dock är det väldigt frustrerande att man måste släppa en lucka när man inte är trött och det beror på att man inte kan springa snabbare för den svåra skogslöpningen. Ser man till året innan 2011 var jag mycket närmare Claes Nyberg. Ifjol var han cirka 1.5 minuter före mig och i år 25 sekunder. Det är en klar förbättring. Benen och kroppen kändes faktiskt riktigt bra och hade önskat att det var ett lätt millopp igår istället för det kändes väldigt bra när vi sprang den lätta biten i början. Men det kommer chanser på det också. Dagens distans på 26 kilometer kändes också väldigt bra.
 
För det andra i vårat lag gick det också väldigt bra. Benjamin kom på en 23:e plats och Martin kom på en 107:e plats i sin debut. Tjejerna sprang också riktigt bra i damklassen och Agnes slutade på en 4:e plats och Elin på en 14:plats. Det var en såndan bra laginsats så att det blev Seger i Lagtävlingen! Marginalen till tvåan var ynka 38 sekunder. Att vi vann var en stark och jämn laginsatts. Skulle jag plocka ut den som avgjorde segern så skulle det utan tvekan säga Elin. Så imponerad av den tjejen så det finns inte. Egentligen är det här loppet 10 gånger för långt för henne, men det struntade hon i och sprang hur bra som helst! Så om du läser det här Elin så är jag sjukt stolt över dig!
 
Dagen började dock med att syrran sprang kalvruset på ett mycket bra sätt. Tog sig runt de 200 metrarna utan några problem.
 
Resultat Tjuruset: http://www.emit.nu/resultat/live/tjurruset2012/
Resultat Lagtävlingen: http://ifgota.se/result/Uploaded/tjurrus_2012_lag.html

Inför Tjurruset

Idag är det dags för årets roligaste och skitigaste lopp. Nämligen hemma loppet Tjurruset. Banan är hemlig och mäter cirka 10 kilometer. Banan kommer förmodligen gå mycket i skogen och på myrar. Många byggda och naturliga hinder får man också räkna med. Även att bli rejält blöta är något vi får förvänta. Ska bli riktigt kul! I år är det även ett stort deltagar rekord. Rekordet från 1995 är slaget med 400 löpare och när startskottet ljuder för loppet kommer 1800 löpare sticka iväg. Stor favorit till segarn är IK Akeles Anders Kleist.
 
En timme innan mitt lopp ska jag också vara förlöpare på kalvruset. Jag, Benjamin och Sören ska ta varsin del av kalvrusetbanan och springa före löparna så att ingen springer fel. Förra året var det många deltagare som sprang fel, så i år får det inte hända.
 
I år kommer jag springa i ett lag också. Vi är fem löpare och våra tider läggs ihop till en tid. Är riktigt nöjd över mitt lag och tror vi kommer springa riktigt bra och framförallt ha riktigt roligt. Vi kommer även vara lite utklädda under loppet. Håller temat hemligt.
Mina grymma lagkamrater:
Benjamin Ahlbäck
Elin Axelsson
Agnes Sjöström
Martin Axelsson
 
Mål med Tjurruset:
Har bara tränat en vecka efter vilan, men tror och hoppas på att formen ska vara bra. Kom på en fjärde plats ifol och målet är att förbättra den placeringen. Tiden är bara något man kan spekulera om. Beror helt hur lång banan  är och hur den ser ut.
 
Min Syster Natalie ska göra detbut i Tjurruset samanhang när hon ska springa Minikalvruset. Ska bli riktigt roligt!
 
Logotyp Tjurruset
Tjurrusets motto: Årets skitigaste löparfest
 
 

Intervaller 15 gånger 400 meter vila 30 sek

Nu är grundträningen igång och jag gjorde mitt första intervallpass på över två veckor. Det blev 15 stycken 400-ingar med 30 sekunder vila på Tingvalla. Det var jag och Per som körde. Eftersom det var första intervallpasset på ett tag så skulle farten vara väldigt kontrollerad. Vi var helt ensamma på ett blåsigt och lite regnit Tingvalla, så vi körde åt båda hållen och drog varannan. Varannan intervall medsols och varannan intervall motsols.
 
Tider på intervallerna:
79, 76, 73, 77, 75, 76, 75, 76, 74, 75, 74, 73, 73, 73, 72 Sekunder
Snitt: 75 sekunder
 
Som sagt väldigt kontrollerat tempo. Kanske överdrivet lugnt i början, men fart känslan är inte helt hundra nu. Kom in i ett bra tempo på slutet och det kändes väldigt bra hela passet. Kan såklart springa betydligt snabbare än så här men det här var ett perfekt kom igång pass.
 
Redan på Lördag blir det att springa betydligt snabbare. För då är det dags för årets roligaste tävling, nämligen Tjurruset. Har en 4:e plats att försvara från ifjol eller målet är att bli någon placering bättre!
 
Bild från Tjuruset 2012:

Träning vecka 37 Grundträning (första veckan, kom igång vecka)

Måndag 10 September:
FM: Morgonjogg 6.3 km
EM: Distans i terrängen 12.4 km
 
Tisdag 11 September:
FMMorgonjogg 6.3 km
EM: Intervaller 15gr 400 meter, Vila 30 sek + Löpskolning. Totalt: 13.7 km
Kommentar: Bra kom igång pass, (Se separat inlägg)
 
Onsdag 12 September:
Distans i terrängen 12.5 km + Bålstyrka
 
Torsdag 13 September:
FM: Morgonjogg + 4 gräsdiagonaler 7 km
EM: Distans i terräng 13.1 km
 
Fredag 14 September:
Bålstyrka
 
Lördag 15 September:
FM: Morgonjogg 2 km
Kommentar: Enbart för att värma upp benen lite för Tjurruset
EM: Tävling Tjurruset Totalt: 15.5 km
Kommentar: 4:a, förlöpare kalvruset (Se separat inlägg)
 
Söndag 16 September:
FM: Distans 26 km
EM: Bålstyrka
 
Total mängd: 115 km
Kommentar veckan: Första veckan på grundträningen. Började med en kom igång vecka. Körde några dubbelpass med korta morgonjoggar för att komma in i rytmen. Kommer att bli väldigt många mil och dubbelpass nu framöver. Formen är rätt så bra och benen kändes väldigt bra under tjurruset, synd dock att jag tappar lite i skogslöpningen. Nästa tävling blir Lidingöloppet 15 km i M22 om två veckor.

Grundträning!

Har avslutat en säsong nu som jag i stora delar är väldigt nöjd över. Nu har jag vilat i två veckor, så nu börjar det roliga igen! Nu börjar grundträningen lite smått. September månad kommer inte vara överdrivet hård, men det kommer att bli mycket mer mängd än jag har kört under tävlingssäsongen. Gäller att vänja kroppen lite i början. I Oktober kommer jag vara i fullt slag och veckor över 17 mil kommer att vara mycket vanliga.
 
Nytt för den här säsongen är att jag inte har Jan Stenbäck som tränare längre. Janne har betytt väldigt mycket för mig som löpare. Ny tränare för i år blir Henrik Örnstedt. När jag började springa var Henrik den stora förebilden och hoppades att en dag kunna bli lika duktig som han. Så det känns väldigt inspererande att just han ska hjälpa mig mot det "gamla" målet. Idag är väl målet med löpningen högre uppsatt, men visst kan det vara ett bra delmål att bli så bra. Har stor förhoppning att det här samarbetet ska bli väldigt lyckat och utveckla mig som löpare ytterligare.
 
Jag har fått ett träningsprogram på 11 veckor som börjar nästa vecka. Egentligen inga konstigheter, utan det blir mycket löpning. För att bli en riktigt bra löpare måste man springa mycket. Samtidigt är det många andra faktorer som spelar in för att lyckas och det ska vi också jobba på.
 
En annan nyhet för den här grundträningen är att Lubov Labanova ska hjälpa oss med teknik och spänst med mera. Lubov är en rysk före detta medeldistanslöperska. En riktigt duktig sådan dessutom. Tror att det kommer att bli ett viktigt inslag i hösten/vinterns träning.
 

Tredje raka DM-Guldet

Inför säsongen satte jag upp målet att vinna alla tre DM distanserna jag skulle springa. Ett mål som jag även lyckades med när jag vann även Långa terräng-DM 12 km i Torsdag. Dock gjorde jag inte så mycket mer än att vinna igår och behövde inte ta ut mig mer än nödvändigt. Är ju fortfarande i min viloperiod så såg inte riktigt anledningen att köra sig totalt slut. 
 
Inför start var jag lite kluven hur jag skulle göra. Skulle jag satsa på en kanon tid eller enbart säkra segern. När startskottet ljöd startade jag dock ganska hårt. Fick en rejäl lucka snabbt. Hade nästan 1 minuts ledning efter 4 km, alltså efter 2 av de 6 varven. Men jag kände att jag inte har sprungit på länge. Benen kändes helt okeja men andningen kändes lite mer ansträngd. Sänkte tempot medvetet rejält och fokuserade bara på att hålla ungefär samma avstånd till tvåan. Varven flöt på bra och tiden i mål blev 42.10. Kan jämföras med 41.03 ifjol. Skillnaden är helt enkalt att ifjol satsade jag på en bra tid och var ännu i säsong. Vila sig i form är inget jag rekomenderar. I alla fall inte i två veckor. Men ser man långsiktigt kan den här vilan vara riktigt viktig.
 
Nu till veckan börjar dock grundträningen lite lätt och ska bli riktigt skönt att börja träna igen!
 
Resultat: http://www3.idrottonline.se/ImageVaultFiles/id_480846/cf_69694/Resultat_L-nga_Terr-ng_DM_2012.PDF

Vila = Långa terräng-DM 12 km

La ner säsongen för drygt 10 dagar sedan och ska försöka återhämta mig till grundträningen som börjar lite lätt nästa vecka. Dock blir det ett lopp redan idag. Nämligen Långa terräng-DM 12 km i Kil. Känns som det var evigheter sedan jag tränade riktigt, så vi får se hur benen känns. Visst har jag sprungit några lugna distanser under vilan, så ska inte vara helt under isen. Kanske har vilan bara gjort mig bra redan nu. Syftet annars med vilan nu är att jag ska vara utvilad inför grundträningen och orka träna på riktigt bra hela vintern. Det är alltså en långsiktig tanke bakom det.
 
Hur går loppet idag?
När det nu är väldigt länge sedan jag körde någon fart eller puls kan det gå hur som helst har absolut inga förväntningar. De två alternativen är att antingen känns det hur piggt som helst av vilan eller så känns det hur stelt som helst av vilan. Det ska bli riktigt intressant att se!
 
Mål med loppet! 
Inför säsongen sa jag att jag skulle vinna samtliga tre DM jag ska springa. Har redan vunnit Korta terräng-DM och DM 5000 meter. Så vill såklart fullfölja mitt mål. Skillnaden är att jag var i bra form då och har absolut ingen aning om vart jag står. Men det är vinst som gäller.
Tid?
Låt oss säga att formen är bra. Vann ifjol på tiden 41.03. Det är ju en bra mall att jämföra med. Samtidigt vann min nyblivna tränare Henrik Örnstedt på tiden 40.38 för tre år sedan. Det är den snabbaste tiden de senaste åren. Så det är ju såklart en tid man vill slå.
 
 
Ska ju tilläggas att det här är absolut ingen tävling jag prioriterar högt, men väl på startlinjen vill man alltid springa riktigt snabbt!
 
Kommer bli mer terräng likande idag än gräsmattorna på Terräng-SM

RSS 2.0